Η τιμή του κακάο στο ταμπλό των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Σικάγο συνεχίζει πτωτικά βραχυπρόθεσμα, συναντώντας τις πρώτες στηρίξεις στην περιοχή των 2.550 δολαρίων ανά τόνο.

Προφανώς, οι μεγάλοι παίκτες προεξοφλούν μια αυξημένη προσφερόμενη ποσότητα την επερχόμενη σεζόν, καθώς οι βροχοπτώσεις στην περιοχή όπου εντοπίζονται οι μεγαλύτερες φυτείες κακάο στην Ακτή Ελεφαντοστού θα βοηθήσουν την παραγωγή.

Εξάλλου, η κατά 11% υπολογιζόμενη αύξηση αυτής παγκοσμίως, προδιαθέτει για ένα νέο -χαμηλότερο- σημείο ισορροπίας στην τιμή του κακάο, με μοναδική παράμετρο την ενδεχόμενη αδυναμία να συγκρατηθεί η «μαύρη πανώλη» (black pod) της κεντρικής Αφρικής που πλήττει τις φυτείες.

Η τιμή του κακάο μπορεί να αντιδράσει προς τα 2.590 δολάρια, όπου απαντώνται οι πρώτες σημαντικές αντιστάσεις και σημείο πώλησης, με επόμενη στάση στην πτώση τα 2.180.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT Markets
Ημερήσια Ανάλυση Crypto 14 10 2021
Crypto |

Ημερήσια Ανάλυση Crypto 14 10 2021

Ether (ETH): Εν ισχύ νέο αγοραστικό σήμα υπέρ της υφιστάμενης ανοδικής τάσης για το ΕΤΗ. Ο στόχος είναι στα 3.850 και η πρώτη στήριξη είναι στα 3.560. Cardano (ADA): Το ADA του Cardano δικτύου συνεχίζει σε αρνητικό έδαφος, μετά την απώλεια των 2,20 δολαρίων. Με αντίσταση και σήμα πώλησης τα 2,22 μπορεί να δει τα […]

Market Breakfast – H εικόνα στις αγορές έως τώρα
OT Markets |

Market Breakfast – H εικόνα στις αγορές έως τώρα

Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα στη Wall Street ενδυνάμωσαν την αισιοδοξία οδηγώντας τον S&P 500 στην καλύτερη ανοδική συνεδρίαση από τον Μάρτιο. Η τιμή του πετρελαίου κινείται σε νέα υψηλά επίπεδα δημιουργώντας επιπλέον πληθωριστικές πιέσεις.