Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορές άνοιξαν πτωτικά, με προφανή τα σημάδια διστακτικότητας.

Ο DAX 40 σταμάτησε στην αντίσταση των 15.690 μονάδων με ανοδικό χάσμα, το οποίο κρίθηκε χάσμα εξάντλησης. Η στήριξη στα τρέχοντα επίπεδα των 15.550 οριοθετεί τη ζώνη άμυνας, διάσπαση της οποίας θα προσδώσει αρνητική τεχνική εικόνα, με επόμενο στόχο τις 14.920.

Ο Eurostoxx 50 παρουσιάζει παρεμφερή εικόνα με την αντίσταση στις 4.190 να μην προσπελάστηκε, αποδεικνύοντας και τη σημασία του επιπέδου. Όσο κάτω από εκεί, ο δείκτης κινείται προς τις 3.980 μονάδες.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών κινούνται σε αρνητικό έδαφος, έχοντας πισωγυρίσει από τα σημαντικά σημεία αντίστασης.

Ο S&P 500 κινδυνεύει να σχηματίσει αρνητικό momentum με τη συμπεριφορά του, όσο βρίσκεται κάτω από 4.480 μονάδες. Υπενθυμίζουμε κάτι πολύ σημαντικό, ότι έχει εισέλθει σε αρνητική περιοχή όπου μπορεί να συναντήσει πολλούς μπελάδες με επόμενη στάση τις 4.270.

Ο Dow30, έχει παρόμοια εικόνα, σταματώντας στις 35.050 μονάδες εν είδει επιβεβαίωσης από την καθοδική διάσπαση λίγων ημερών πριν. Ο δείκτης κινδυνεύει να βρεθεί στις 32.850.

Ο Nasdaq 100 βάρυνε απρόσμενα, και στοχεύει στις 14.320, με κύρια αντίσταση τις 15.400.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, υπήρξαν μικρές μεταβολές, και ο κύριος άξονας περιστροφής παραμένει η ανατιμητική διάθεση του αμερικανικού νομίσματος.

Η ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd) έχει πτωτικό momentum με κοντινό στόχο τα 1,1620, με την ισοτιμία να κοιτάει πλέον την περιοχή των 1,15.

Η ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) παραμένει εντός του μεσοπρόθεσμου σχηματισμού συσσώρευσης με κάτω άκρο τα 1,3610 που συνιστούν και την έξοδο από τη λίρα. Κοντινή αντίσταση τα 1,3740.

Εμπορεύματα

Στα εμπορεύματα, τα ΣΜΕ του αργού πετρελαίου συντηρούνται σε έντονα ανοδικό momentum δημιουργώντας πλέον αμφιβολίες για το πόσο θα συντηρηθεί αυτό το επίπεδο ισορροπίας.
Προς το παρόν, η τιμή του καταγράφει υψηλά προ πανδημίας επίπεδα. Το εμπόρευμα κοιτάει το ψυχολογικό όριο των 80, με το brent να τα είδε στις πρώτες πρωινές ώρες. Στήριξη τα 74,20.

Ο χρυσός παραμένει πτωτικός όσο βρίσκεται κάτω από τα 1.780 δολάρια που οριοθετούν τη βραχυπρόθεσμη πτωτικότητα. Επόμενο επίπεδο τα 1.735.

Τέλος, το ασήμι δείχνει να αμύνεται εντός στενού εύρους διακύμανσης με κάτω όριο τα 22,25 δολάρια, απώλεια των οποίων θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέταλλο με επόμενη στάση τα 19,50.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News