Η αποτυχημένη προσπάθεια της Microsoft να αναλάβει τη λειτουργία του TikTok στις ΗΠΑ πέρυσι ήταν «το πιο περίεργο πράγμα που έχω δουλέψει ποτέ», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού κολοσσού Σάτια Ναντέλα.

Τον Αύγουστο του περασμένου έτους, το TikTok ήταν σε συνομιλίες για την πώληση των δραστηριοτήτων του στις ΗΠΑ επειδή η κυβέρνηση Τραμπ απείλησε να απαγορεύσει την εφαρμογή, εκτός εάν η μητρική εταιρεία ByteDance βρει μια αμερικανική εταιρεία να την εξαγοράσει.

Η Microsoft για κάποια περίοδο ήταν ένας από τους πιθανούς αγοραστές, αλλά αποσύρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν η Oracle επιλέχθηκε να παρέχει διακομιστές cloud για την εφαρμογή.

«Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να θυμάστε, το TikTok ήρθε σε εμάς, δεν πήγαμε εμείς στο TikTok», δήλωσε ο Ναντέλα στο Code Conference στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια. «Το TikTok βρέθηκε ανάμεσα σε πολλά θέματα που αντιμετώπιζαν σε δύο πρωτεύουσες και ήθελαν να συνεργαστούν.»

Η δημοφιλής εφαρμογή ήθελε αρχικά έναν πάροχο cloud που θα μπορούσε επίσης να προσφέρει υπηρεσίες ασφαλείας, είπε ο Ναντέλα. «Αλλά με ενθουσίασε αρκετά… και βέβαια είναι μια μεγάλη ιδιοκτησία, προφανώς», πρόσθεσε.

Αλλαγή πλεύσης από Μπάιντεν

Τελικά οι δραστηριότητες του TikTok στις ΗΠΑ δεν πωλήθηκαν ποτέ. Τον Ιούνιο, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την ανάκληση της εντολής της κυβέρνησης Τραμπ για απαγόρευση της εφαρμογής.

Ο Ναντέλα εκτίμησε ότι η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να έχασε τελικά το ενδιαφέρον να προωθήσει τη συναλλαγή.

«Ο πρόεδρος Τραμπ, νομίζω ότι είχε μια συγκεκριμένη άποψη για το τι προσπαθούσε να κάνει με αυτό το ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ναντέλα, για να προσθέσει όμως ότι «τότε απλά μου φάνηκε ενδιαφέρον». Όπως τόνισε ο CEO της Μicrosoft, η εταιρεία του ήταν σε καλή θέση να αγοράσει ή να συνεργαστεί με το TikTok, το οποίο ανέφερε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι έχει ένα δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Άλλωστε, η Microsoft διαθέτει την πλατφόρμα cloud, την τεχνολογία ασφαλείας και «τους μηχανικούς για να μπορούν να αναλάβουν μια βάση κώδικα».

Επιπλέον, η ικανότητα της Microsoft να μετριάζει το περιεχόμενο και να διατηρεί τα παιδιά ασφαλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν επίσης ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

«Καλύτερα να γνωρίζεις κάτι για τη λειτουργία των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, τα οποία γνωρίζουμε είτε μέσω του Xbox Live είτε του LinkedIn», πρόσθεσε ο Ναντέλα. Ωστόσο αρνήθηκε να πει εάν εξακολουθεί να θέλει να αγοράσει την εφαρμογή, τονίζοντας εμφατικά ότι είναι «ευχαριστημένος με αυτό που έχω». Αλλά παραδέχτηκε ότι η συμφωνία απευθύνθηκε στη Microsoft λόγω του τεχνικού σχεδιασμού του TikTok.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία