Ευρωπαϊκές Αγορές

Οι ευρωαγορές άνοιξαν ελαφρά ανοδικά, σε μια προσπάθεια να αντιδράσουν μετά τη χθεσινή βαριά συνεδρίαση.

Ο DAX 40 έχει αποκτήσει πτωτικό τέμπο, που μπορεί να τον οδηγήσει στις 14.875 μονάδες.

Ο σχηματισμός λύεται μονάχα με κατοχύρωση, σε ημερήσιο κλείσιμο, των 15.645, γεγονός που θα επαναφέρει τον δείκτη σε ανοδική τροχιά.

Ο Eurostoxx 50 παρουσιάζει παρεμφερή εικόνα με τη νέα αντίσταση στις 4.180 να στέκει εμπόδιο. Η κατάσταση σώζεται μόνο με κατοχύρωση των 4.205 σε ημερήσιο κλείσιμο, ειδάλλως ο δείκτης βλέπει τις 3.940 μονάδες.

Αμερικανικές Αγορές

Στις ΗΠΑ, τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) των βασικών δεικτών κινούνται πέριξ του αμετάβλητου, με τους επενδυτές μουδιασμένους από τη χθεσινή κατρακύλα.

Ο S&P 500 συμπεριφέρθηκε πολύ επικίνδυνα, καθώς η προ ημερών είσοδός του σε αρνητική περιοχή επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο χθες. Η αδυναμία του μεγάλου δείκτη να προπελάσει την αντίσταση των 4.450 είναι σοβαρότατη παρατήρηση διότι ανοίγει τον δρόμο για τις 4.275 μονάδες.

Ο Dow30, έχει παρόμοια εικόνα, σταματώντας στις 35.050 μονάδες εν είδει επιβεβαίωσης από την καθοδική διάσπαση λίγων ημερών πριν. Ο δείκτης κινδυνεύει να βρεθεί στις 32.850.

Ο Nasdaq 100 βάρυνε ιδιαίτερα, και στοχεύει στις 14.605, με κύρια αντίσταση τις 15.400.

Αγορά Συναλλάγματος

Στην αγορά συναλλάγματος, ο κύριος άξονας περιστροφής παραμένει η ανατιμητική διάθεση του αμερικανικού νομίσματος.

Η ισοτιμία ευρώ-δολάριο (eurusd) έχει πτωτικό momentum με κοντινό στόχο τα 1,1620, και κοιτάει πλέον την περιοχή των 1,15.

Τονίζεται ότι όσο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σφυρίζει αδιάφορα για την οποιαδήποτε παρέμβαση και τη συν αυτώ διατήρηση περιβάλλοντος νομισματικής χαλάρωσης, τόσο η ισοτιμία θα κατέρχεται, ωθούμενη ακριβώς από την ενδυνάμωση του δολαρίου.

Την προσοχή μας στην ισοτιμία λίρα-δολάριο (gbpusd) διότι έλαβε χώρα η λύση του μεσοπρόθεσμου πολύμηνου σχηματισμού συσσώρευσης. Επόμενο επίπεδο ισορροπίας φαίνεται να είναι το επίπεδο 1,32 με κοντινή αντίσταση για σήμα πώλησης την περιοχή 1,3630-1,3640. Το στοπ βρίσκεται πάνω από 1,3750 σε κλείσιμο ημέρας.

Εμπορεύματα

Στα εμπορεύματα, τα ΣΜΕ του αργού πετρελαίου συντηρούνται σε έντονα ανοδικό momentum δημιουργώντας πλέον αμφιβολίες για το πόσο θα συντηρηθεί αυτό το επίπεδο ισορροπίας. Το εμπόρευμα κοιτάει το ψυχολογικό όριο των 80, με το brent να τα είδε ήδη. Στήριξη τα 72,60.

Ο χρυσός συνέχισε έντονα πτωτικός συναντώντας τα 1.745 δολάρια ανά ουγγιά, που συνιστούν και το επίπεδο από όπου μπορεί να βγει μια ανοδική αντίδραση με αντίσταση τα 1.758.

Τέλος, το ασήμι κράτησε παραδόξως τις άμυνες, παραμένοντας πάνω από τα 22,25 δολάρια, απώλεια των οποίων θα δημιουργήσει προβλήματα στο μέταλλο με επόμενη στάση τα 19,50. Η αντίσταση οριοθετείται στα 22,90.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News