Στο «δίδυμο» Μυτιληναίου – ΟΤΕ βρήκε τα στηρίγματα που αναζητούσε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, το οποίο μπορεί να κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 860 μονάδων, αλλά δεν κατάφερε να εκδηλώσει μια αντίδραση ανάλογη της πτώσης του τελευταίου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου και να επανέλθει πάνω από τη στήριξη των 870 μονάδων.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 866,35 μονάδες με κέρδη 0,73%, έχοντας χαμηλό όγκο συναλλαγών, περί τα 19 εκατ. τεμάχια (αν και άρχισαν αρκούντως θετικά οι εντολές).

Αυτό όμως που συνέβη για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο ήταν ότι ενώ η πλειονότητα των τίτλων της αγοράς ήταν σε αρνητικά εδάφη, ο γενικός δείκτης έκλεισε θετικά, χωρίς όμως να αναιρεί το πτωτικό κανάλι στο οποίο βρίσκεται, δεδομένου του ότι και οι στηρίξεις πριν από τις 850 μονάδες απουσιάζουν.

Η περαιτέρω διολίσθηση επομένως στις κοντινές, αλλά και κρίσιμες, στηρίξεις των 850 μονάδες θεωρείται το σενάριο που έχει και τις συντριπτικές πιθανότητες, όταν μάλιστα και το κλίμα στις διεθνείς αγορές είναι αρνητικό. Βέβαια σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές κατάφεραν μια διόλου αμελητέα αντίδραση, αλλά το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει και για τη Wall Street.

Και όλα αυτά την ώρα που η οικονομία έχει βρει τον ρυθμό της, οι τράπεζες είναι έτοιμες να χρηματοδοτήσουν τις επενδύσεις, οι εισηγμένες εμφανίζουν πολύ καλά αποτελέσματα και η διόρθωση των τελευταίων ημερών έχει δημιουργήσει ευκαιρίες με ελκυστικά σημεία εισόδου. Και παρά το μείγμα αυτό, ο Σεπτέμβριος αποδεικνύεται ο πιο δύσκολος μήνας, με τις απώλειες να αγγίζουν το 7%.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ο Μυτιληναίος με το +4,35% και ο ΟΤΕ με το +4,11% που κατέγραψαν έκαναν τη διαφορά, κόντρα στις απώλειες των Alpha Bank, Εθνικής, ΔΕΗ και Eurobank.

Βέβαια βοήθησαν και τα άνω του 2% κέρδη σε Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo, όπως και η θετική συμβολή των Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες