Ελαφρώς ανοδικά κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, προσπαθώντας να ανακάμψουν από τη χθεσινή βουτιά, χωρίς όμως να προχωρούν σε υπερβολές που μπορεί να αποβούν υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,09% στις 34.331 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο +0,23% και στις 4.362 μονάδες. Ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.596 μονάδες με κέρδη 0,33%.

Παράλληλα με τους δείκτες όμως, η Wall Street παρακολουθεί και την πορεία των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, με εκείνες των 10ετών να αποκλιμακώνονται σήμερα στο 1,52%, από 1,567% την Τρίτη.

Στο επίκεντρο και ο τεχνολογικός κλάδος, μετά το χθεσινό -3% περίπου. Σήμερα η μετοχή του Facebook, του Amazon, της Apple και της Alphabet σημειώνουν άνοδο περίπου 1%. Αντίθετα, η μεοχή της Micron σημειώνει απώλειες άνω του 3%, μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη και τα έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων.

Βέβαια, οι ανησυχίες για τα δημοσιονομικά περιθώρια στις ΗΠΑ παραμένουν, με την JPMorgan να έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να ξεπεράσουν το όριο χρέους τους. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον στο Reuters την Τρίτη παρ ‘όλα αυτά αναμένει από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να βρουν μια λύση για να αποφύγουν αυτό το «δυνητικά καταστροφικό» σενάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street