Στις ανισότητες που πλήττουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επέλεξε να εστιάσει σε σημερινή ομιλία της η επικεφαλής της San Francisco Fed, Μέρι Ντάλι. Αν και το γεγονός πως απέφυγε, μάλλον εσκεμμένα, να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στο περίφημο tapering και τις δικές της εκτιμήσεις για το επίμαχο θέμα, σχολιάστηκε από μόνο του από τους αναλυτές.

Γνωστή για τις μετριοπαθείς της απόψεις, η κυρία Ντάλι εστίασε στο χάσμα πλούτου, επιπέδου διαβίωσης αλλά και οικονομικών ευκαιριών που πλήττει την αμερικανική κοινωνία εδώ και χρόνια και το οποίο διευρύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «…Η πανδημία έκανε το υπάρχον χάσμα στην κοινωνία ακόμη πιο βαθύ και μείωσε περαιτέρω τις προοπτικές μελλοντικής ανάπτυξης (της οικονομίας)».

Μάλιστα, υποστήριξε πως η ελλιπή πρόσβαση στην Παιδεία και τις χρηματοπιστωτικές ευκαιρίες και το κενό διαφορετικότητας που εντοπίζεται στους κόλπους της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων, καταλήγει να λειτουργήσει σαν τροχοπέδη για την επιτάχυνση της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας και άρα των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της.

Σύμφωνα με την κυρία Ντάλι οι ανισότητες έχουν κοστίσει στην αμερικανική οικονομία περίπου 23 τρισ. δολάρια ανάπτυξης μέσα στα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή