Αύξηση 20% στη μέση τιμής της βενζίνης καταγράφεται από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου.

Η μέση τιμή της βενζίνης σήμερα βρίσκεται πανελλαδικά στο 1,72/λίτρο ενώ την 1/1/2021 η μέση τιμή ήταν 1,44/λίτρο είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Σήμερα έχουμε την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη σημειώνει.

Στην Αττική, η μέση τιμή βρίσκεται στα 1,68/λίτρο, επισημαίνει. Επίσης, το πετρέλαιο κίνησης έχει ακριβύνει πολύ λέει ο κ. Ασμάτογλου.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, κι αυτό έχει ακριβύνει πολύ. Ενώ πέρυσι η τιμή του έκλεισε στα 90 λεπτά το λίτρο, εφέτος, στα μεγάλα αστικά κέντρα η μέση τιμή αναμένεται να ξεκινάει από τα 1,10 ευρώ ανά λίτρο. Η περιφέρεια έχει επιβάρυνση, οι μικρές ποσότητες έχουν επιβάρυνση, οι απομακρυσμένες περιοχές έχουν επιβάρυνση.

Έχουμε άλλες 17 ημέρες έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές. Άρα δεν ξέρουμε από τώρα πόσο θα αυξηθεί ακόμη και πού θα κλείσει η τιμή του αργού τονίζει ο κ. Ασμάτογλου.

Η υψηλή τιμή του καυσίμου οφείλεται στην υψηλή φορολογία, λέει ο κ. Ασμάτογλου, και ζητάει μείωσή της. Είναι μονόδρομος η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ, τονίζει.

Στα 33 νησιά της άγονης γραμμής η αμόλυβδη τιμάται ήδη πάνω από 2 ευρώ το λίτρο επισημαίνει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια