Να αποφύγει τα… πειράματα εν μέσω συνεχιζόμενης πανδημίας αποφάσισε η διοργανώτρια επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε πως θα επιτραπούν στους αγώνες μόνο ντόπιοι θεατές από την ηπειρωτική Κίνα.

Επίσης, αναφορικά με τους αθλητές και τους παράγοντες, όσοι δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν σε καραντίνα επί 21(!) μέρες πριν τους Αγώνες.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα, με τις μετακινήσεις τους να είναι ελεγχόμενες και να γίνονται μόνο από μεταφορικά μέσα της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να ελέγχονται με Covid-19 τεστ καθημερινά.

Πάντως, οι περισσότερες χώρες έχουν από μόνες τους καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τα μέλη των εθνικών τους ομάδων.

Η χειμερινή Ολυμπιάδα πρόκειται να διεξαχθεί στο Πεκίνο από 4 έως 20 Φεβρουαρίου του 2022. Και η διοργανώτρια επιτροπή έχει ξεκαθαρίσει στη ΔΟΕ ότι δεν επιζητά κάποια αναβολή και πως οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά, όπως έχουν προγραμματιστεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα