Τον 17ο αιώνα, η ινδική βασιλική οικογένεια προσπαθούσε να πετύχει νέα επίπεδα πολυτέλειας στην αρχιτεκτονική και τα κοσμήματα.

Μέσα σε αυτό το μεγαλείο, ένας ανώνυμος ηγεμόνας ήταν τόσο ερωτευμένος με τα κοσμήματα που παρήγγειλε δύο ζευγάρια γυαλιά με φακούς από πολύτιμους λίθους, ώστε να βλέπει τον κόσμο κυριολεκτικά μέσα από διαμάντια και σμαράγδια.

Στις 27 Οκτωβρίου, ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s θα δημοπρατήσει αυτούς τους απίστευτους θησαυρούς, οι οποίοι είναι πραγματικά μοναδικοί.

Όπως τονίζει το Forbes ενώ αυτά τα υπέροχα κομμάτια έχουν μελετηθεί από ιστορικούς και μελετητές, ποτέ δεν είχαν εμφανιστεί στο κοινό ή δεν είχαν προσφερθεί σε δημοπρασία.

Το καθένα εκτιμάται ότι θα πουληθεί για πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Στο δημοσίευμα του Forbes, ο Edward Gibbs, Πρόεδρος του Sotheby’s για την Ινδία και τη Μέση Ανατολή, αναφέρει ότι υπήρξαν πολλές εικασίες για τον αρχικό τους σκοπό, ωστόσο θεωρείται ότι η δημιουργία τους συνδέθηκε με τη συμβολική σημασία αυτών των λίθων και τις ιδιότητες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον χρήστη.

«Τα σμαράγδια είναι συνώνυμα του Παράδεισου στην ισλαμική παράδοση, λόγω της συσχέτισης του πράσινου χρώματος με τη σωτηρία και την αιωνιότητα. Τα λευκά διαμάντια και στους δύο ινδικούς πολιτισμούς συνδέονται με το φως και με την παρουσία του Θεού» τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σημασία αυτών των γυαλιών είναι ταυτόχρονα επιστημονική και ιστορική. «Ποτέ δεν έχω χειριστεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, ούτε έχω συναντήσει κάτι που να συγκρίνεται με αυτά» υπογράμμισε στο Forbes, τονίζοντας ότι «από όσο γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν άλλα παραδείγματα γυαλιών με πολύτιμους λίθους στη θέση των φακών»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus