Κοιτάζοντας μέσα από τα θολά νερά του ποταμού Νερβιόν του Μπιλμπάο, το τρομακτικά ζωντανό πρόσωπο μιας νεαρής κοπέλας που «πνίγεται» στην παλίρροια, αναστάτωσε τους ανθρώπους στην ισπανική πόλη.

Με την άφιξη της παλίρροιας, αυτό το τεράστιο κομμάτι που προσομοιώνει το κεφάλι ενός κοριτσιού περίπου δέκα ετών με καστανά μαλλιά και μεγάλα καστανά μάτια που κοιτάζει θλιμμένα προς τον ουρανό έχει αρχίσει να βγαίνει από το νερό .

Ο Μεξικανός υπερρεαλιστής καλλιτέχνης Ρούμπεν Ορόσκο δημιούργησε την αινιγματική φιγούρα, με τίτλο «Bihar» («Αύριο» στα Βασκικά) για μια φιλανθρωπική εκστρατεία με στόχο να ενθαρρύνει τη συζήτηση γύρω από τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Ο στόχος είναι οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι «οι ενέργειές τους μπορεί να μας βυθίσουν ή να μας κρατήσουν στη ζωή», δήλωσε ο καλλιτέχνης στην ισπανική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nius.

Καθώς με την παλίρροια τα νερά ανεβοκατεβαίνουν, η φιγούρα των 120 κιλών βυθίζεται και αποκαλύπτεται κάθε μέρα – κάτι που σύμφωνα με τον καλλιτέχνη είναι μια αντανάκλαση του τι θα μπορούσε να συμβεί «εάν συνεχίσουμε να ποντάρουμε σε μη βιώσιμα μοντέλα», όπως αυτά που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή.

Στην άμπωτη το άγαλμα, βάρους 120 κιλών, αναδύεται στην επιφάνεια και στην πλημμυρίδα βυθίζεται καθημερινά, με το BBK να καλεί τους πολίτες να μην αποστρέφουν το βλέμμα, αλλά να κοιτάξουν «τι θα γίνει εάν επιμείνουμε σε μη βιώσιμα μοντέλα ανάπτυξης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus