Ο οίκος Sotheby’s κέρδισε το δικαίωμα πώλησης σε δημοπρασία της συλλογής έργων τέχνης του Αμερικανού μεγιστάνα ακινήτων, Χάρι Μάκλοου και της πρώην συζύγου του, Λίντα Μάκλοου.

Στη συγκεκριμένη δημοπρασία αναμένεται να πωληθεί η πιο ακριβή στην ιστορία συλλογή έργων ζωγραφικής και γλυπτών.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι στη δημοπρασία που θα γίνει σε δύο φάσεις, στις 15 Νοεμβρίου και τον Μάιο, θα συγκεντρωθούν περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Η συλλογή περιλαμβάνει 65 έργα των γνωστότερων ονομάτων της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των Andy Warhol, Alberto Giacometti, Mark Rothko, Jeff Koons, Gerhard Richter και Cy Twombly.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Sotheby’s, Τσαρλς Στιούαρτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η πώληση της συλλογής θα γράψει ιστορία ως μία από τις καθοριστικές στιγμές της αγοράς τέχνης.

Ο οίκος Sotheby’s παρουσιάζει τα κυριότερα έργα της συλλογής στη γκαλερί του στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια, οι πίνακες και τα γλυπτά θα ταξιδέψουν στον κόσμο για προβολή.

Η συλλογή πωλείται ως μέρος δικαστικής απόφασης στη διαδικασία διαζυγίου των Μακλόου, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για την αποτίμηση των έργων, ανέφεραν οι New York Times.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Αντιγριπικό εμβόλιο – Μειώνεται η αποτελεσματικότητά του όσο περνάει ο χρόνος
Plus |

Πόσο μειώνεται η αποτελεσματικότητα του αντιγριπικού εμβολίου - Τι έδειξε έρευνα

Σε παλιότερες αλλά και πιο πρόσφατες μελέτες φαίνεται ότι τα αντισώματα έναντι του ιού της γρίπης  μειώνονται κατά το ένα τρίτο εντός τεσσάρων έως πέντε μηνών  μετά τον εμβολιασμό.

Παγώνη – Όλοι θα κάνουμε τρίτη δόση εμβολίου
Plus |

Όλοι θα κάνουμε 3η δόση εμβολίου - Τι είπε η Παγώνη

Μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού - Επιθετική η μετάλλαξη Δέλτα στα παιδιά