Εν μέσω πιέσεων που δέχεται εξαιτίας του υψηλού ενεργειακού κόστους, ο OΠΕΚ+ φέρεται να εξετάζει κι άλλα μέτρα πέραν της υφιστάμενης συμφωνίας για αύξηση της παραγωγής του κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως. Πληροφορίες μάλιστα που μεταδίδει το Reuters αναφέρουν ότι οι υπουργοί Πετρελαίου του καρτέλ που συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα θα εξετάσουν την κατάσταση προκειμένου να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΕΚ με τους βασικούς εταίρους του, με επικεφαλής την Ρωσία, συμφώνησε τον Ιούλιο να αυξήσει την παραγωγή του κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως, στο πλαίσιο σταδιακής άρσης των περιορισμών που επέβαλε κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να ανακόψει τη κατάρρευση των τιμών.

Ο πηγές αναφέρουν ότι απελευθέρωση μεγαλύτερης ποσότητας πετρελαίου είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει αυτή τη στιγμή ο ΟΠΕΚ+, με πιθανό το σενάριο για μεγαλύτερη αύξηση της προσφοράς κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως. Σημειώνεται πάντως, ότι η όποια αύξηση της παραγωγής θα ισχύσει από τον Νοέμβριο, καθώς η προσφορά του Οκτωβρίου είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

«Καμία επιλογή δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή» ανέφερε η πηγή στο Reuters, σηματοδοτώντας μια αλλαγή πλεύσης στις μέχρι τώρα δηλώσεις αξιωματούχων του καρτέλ ότι θα  παραμείνουν σταθεροί στην αύξηση που έχει συμφωνηθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή