Σταθερή παραμένει η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, έχοντας ξεπεράσει τα 80 δολάρια το βαρέλι αυτή τη εβδομάδα,  καθώς το έλλειμμα προσφοράς μαύρου χρυσού θα παραμείνει για τους επόμενους μήνες. Η βεβαιότητα αυτή στάθηκε ικανή να ξεπεράσει την άνοδο της τιμής του δολαρίου και την αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου των τιμών, παράγοντες που σ άλλη περίπτωση θα οδηγούσαν σε πτώση της τιμής.

Το αργό πετρέλαιο Brent για παράδοση Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 21 σεντς στα 78,85 δολάρια το βαρέλι – 08:56 ώρα GMT την ημέρα λήξης του, ενώ το Δεκέμβριο η φόρτωση του αργού ήταν στα 78,35 δολάρια/ Το αμερικανικό πετρέλαιο αυξήθηκε 32 σεντς στα 75,15 δολάρια το βαρέλι.

Τα αποθέματα πετρελαίου και καυσίμων των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,6 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα 17- 24 Σεπτεμβρίου και ανήλθαν σε 418,5 εκατ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ (EIA).

Το δολάριο ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα ενός έτους έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, εν μέσω προσδοκιών της αγοράς ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αρχίσει σύντομα το tapering, καθιστώντας το πετρέλαιο πιο ακριβό για κατόχους άλλων νομισμάτων.

Οι προσδοκίες όμως για συνεχιζόμενο έλλειμμα προσφοράς στήριξαν την τιμή του μαύρου χρυσού σ΄αυτά τα επίπεδα.Η Citigroup προβλέπει το έλλειμμα πετρελαίου θα διαμορφωθεί σε  1,5 εκατ. βαρελιών ημερησίως κατά μέσο όρο τους επόμενους έξι μήνες, ακόμη και στην περίπτωση συνεχόμενης αύξησης της προσφοράς.

Την επόμενη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+, αναμένεται να τηρήσει την δέσμευση για την προσθήκη 400.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) στην παραγωγή τους για τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές