Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 362.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει 335.000 αιτήσεις.

Μια ξεχωριστή έκθεση από το Υπουργείο Εμπορίου επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στα χρήματα από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, τα οποία αύξησαν τις καταναλωτικές δαπάνες.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 6,7%, ανέφερε το υπουργείο στην τρίτη εκτίμηση της αύξησης του ΑΕΠ για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου.

Η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,3% το πρώτο τρίμηνο. Ωστόσο, η ανάπτυξη φαίνεται να έχει επιβραδυνθεί το τρίτο τρίμηνο λόγω της παραλλαγής Delta καθώς και των ελλείψεων πρώτων υλών, οι οποίες έχουν βλάψει τις πωλήσεις μηχανοκίνητων οχημάτων και περιορίζουν την κατασκευή και τις αγορές σπιτιών.

Οι εκτιμήσεις ανάπτυξης για το τρίτο τρίμηνο είναι κάτω από το 5%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας