Η JPMorgan Chase & Co έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να ξεπεράσουν το όριο χρέους τους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμι Ντάιμον στο Reuters την Τρίτη, προσθέτοντας ότι παρ ‘όλα αυτά αναμένει από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να βρουν μια λύση για να αποφύγουν αυτό το «δυνητικά καταστροφικό» σενάριο.

Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό σεναρίων για το πώς μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ θα επηρεάσει τις αγορές repo και χρήματος, τα συμβόλαια πελατών, τους δείκτες κεφαλαίου της και πώς θα αντιδρούσαν οι οργανισμοί αξιολόγησης, δήλωσε ο Ντάιμον στη συνέντευξή του.

«Αυτή είναι η τρίτη φορά που έπρεπε να το κάνουμε αυτό, είναι ένα δυνητικά καταστροφικό γεγονός», είπε χαρακτηριστικά.

«Κάθε φορά που έρχεται αυτό, διορθώνεται, αλλά δεν πρέπει ποτέ να το πλησιάσουμε. Απλώς πιστεύω ότι όλο αυτό το πράγμα είναι λανθασμένο και μια μέρα θα πρέπει να έχουμε ένα δικομματικό νομοσχέδιο και να απαλλαγούμε από το ανώτατο όριο του χρέους. Όλα είναι θέμα πολιτικής», πρόσθεσε.

Οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να αυξήσουν το ανώτατο όριο δανεισμού της κυβέρνησης ύψους 28,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, πριν το Υπουργείο Οικονομικών εξαντλήσει τους τρόπους εξυπηρέτησης του χρέους της χώρας. Η υπουργός Οικονομικών Τζέντ Γέλεν δήλωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών πιθανότατα θα εξαντλήσει τα έκτακτα μέτρα έως τις 18 Οκτωβρίου.

Οι Δημοκρατικοί ήλπιζαν να αποφύγουν το μερικό κλείσιμο της κυβέρνησης και να αναστείλουν το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέους με μία μόνο ψήφο. Αλλά μπλοκαρίστηκαν τη Δευτέρα στη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι δήλωσαν ότι τα δύο θέματα πρέπει να εξεταστούν χωριστά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή