Η Γερουσία ενέκρινε σήμερα ένα προσωρινό προϋπολογισμό με ισχύ έως τις 3 Δεκεμβρίου. 65 γερουσιαστές ψήφισαν υπέρ, καθώς 15 Ρεπουμπλικάνοι προσχώρησαν στους 50 Δημοκρατικούς και 35 κατά. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κυρωθεί και από την κάτω Βουλή και στη συνέχεια να βρεθεί στο γραφείο του προέδρου πριν τα μεσάνυχτα που λήγει η προθεσμία για να υπογραφεί. 

Το κλείσιμο της κυβέρνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε απολύσεις ομοσπονδιακών εργαζομένων και σε αναστολή ορισμένων υπηρεσιών. Η καθυστέρηση χρηματοδότησης θα μπορούσε να δημιουργήσει ιδιαίτερες καταστάσεις κατά τη διάρκεια των προσπαθειών των ΗΠΑ να διαχειριστούν την πανδημία, αν και η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πει ότι το κλείσιμο θα έχει μικρή επίδραση στις λειτουργίες της δημόσιας υγείας.

Το Κογκρέσο μπορεί να κατάφερε να αποσοβήσει αυτή την κρίση την Πέμπτη, όμως μια ακόμα βρίσκεται επί των θυρών. Οι νομοθέτες πρέπει να αυξήσουν ή να αναστείλουν το ανώτατο όριο του χρέους πριν από τις 18 Οκτωβρίου για να αποτρέψουν μια πιθανή αθέτηση του χρέους των ΗΠΑ που θα είχε ως αποτέλεσμα απώλεια θέσεων εργασίας, οικονομική ζημιά και πτώση της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα