Μετά από 11 εναλλαγές προσήμου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, οι αγοραστές κατάφεραν να επικρατήσουν με ένα πολύ δυνατό τελευταίο μισάωρο, και ανάγκασαν τον Δείκτη να σκαρφαλώσει στα υψηλά ημέρας.

Είναι προφανές ότι το Χρηματιστήριο βρίσκεται αφενός συσχετισμένο με τις λοιπές αγορές, ακολουθώντας την έξωθεν ανοδική αντίδραση, αφετέρου σε αρνητικό momentum, με πρώτο στόχο τις 845 μονάδες.

Θα κρατήσουμε, προς το παρόν, το «κενό» των 10 μονάδων που άφησε ο Δείκτης, υπονοώντας κάποια ανυπομονησία για αντιστροφή του κλίματος, ωστόσο είναι κρίσιμη η συμπεριφορά στις 878-880 μονάδες,
που οριοθετούν και την υπερπουλημένη περιοχή όπου αναμένονται στημένες εντολές.

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, συντηρείται το πλαγιοανοδικό τέμπο, με σημαντικότερη στήριξη αυτήν των 835 μονάδων, όπου και θα κριθεί η συνέχιση (ή όχι) της κίνησης, συνυπολογίζοντας πάντα και το κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Κατά τα λοιπά, σημαντική ήταν η συμπεριφορά των δεικτοβαρών ΟΤΕ και Μυτιληναίου, τόσο από άποψη απόδοσης (+4,11% και +4,35% αντίστοιχα) όσο και από άποψη όγκου συναλλαγών, καθώς και οι δύο απορρόφησαν το ¼ του συνολικού με 6,91 και 6,4 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Τέλος, αξιολογείται ως θετική και η ανθεκτικότητα των τραπεζικών μετοχών, μια παράδοξη παρατήρηση αναλογιζόμενοι την εικόνα τους πολλά χρόνια τώρα. Σε κάθε περίπτωση, παραμένοντας να επηρεάζουν σημαντικά το ΧΑΑ στη στάθμιση αλλά και στην ψυχολογία, η συμπεριφορά τους αφήνει πινελιές αισιοδοξίας για το εγγύς μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News