Οι ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του ετήσιου Google Search On 2021, στο οποίο η εταιρεία λανσάρισε την επανασχεδιασμένη σελίδα αναζήτησης, η οποία πλέον περιλαμβάνει περισσότερες εικόνες, προτεινόμενες έρευνες αλλά και το «Things to know» σχετικά με ένα θέμα.

H τεχνολογία MUM

Μεγάλο μέρος της αναβάθμισης είναι η ενσωμάτωση μίας εντελώς νέας τεχνολογίας, της MUM (Multitask Unified Model). Πρόκειται ουσιαστικά για μία τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που κατανοεί καλύτερα αλλά και «χαρτογραφεί» καλύτερα τα δεδομένα στον Παγκόσμιο Ιστό ενώ συγχρόνως προσφέρει καλύτερο διαμοιρασμό των αποτελεσμάτων.

Στόχος, η εταιρεία να προσφέρει καλύτερη διασύνδεση των χρηστών με το περιεχόμενο που αναζητούν σε συνδυασμό με το να δοθεί η αίσθηση ότι η αναζήτηση στο Διαδίκτυο είναι μια διαδικασία περισσότερο φυσική και περισσότερο εύληπτη.

Tι αλλάζει

Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω η σελίδα του Google Search, δηλαδή η κεντρική πλατφόρμα αναζήτησης της εταιρείας, θα εμφανίζει πλέον εικόνες για πολλά από τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης σε συνδυασμό με το προτεινόμενο κείμενο. Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, η νέα υλοποίηση βοηθάει στην καλύτερη κατανόηση της πληροφορίας που προσφέρει μία σελίδα αποτελεσμάτων.

Προηγουμένως οι εικόνες ήταν περιορισμένες στο επάνω κομμάτι της σελίδας, σαν μια πρόταση εναλλαγής και μετάπτωσης σε έρευνα στο Google Images.

Νέα εργαλεία

Βασισμένη στην τεχνολογία MUM, η Google προσθέτει στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης και μια σειρά νέων εργαλείων που θα μας βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση ενός θέματος. Σε ορισμένες αναζητήσεις θα εμφανίζεται μία νέα ενότητα με την ονομασία «Things to know», δηλαδή σε ελεύθερη μετάφραση «πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε», που θα προσφέρει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία σχετικά με το θέμα της αναζήτησης.

Κατά παρόμοιο τρόπο, θα υπάρχουν νέες επιλογές είτε για να βελτιώσει κάποιος την αναζήτηση με πιο εξειδικευμένες εκφράσεις που σχετίζονται με το θέμα ή να διευρύνουν την αναζήτηση ώστε να βρουν πληροφορίες σχετικά με παρεμφερή θέματα που μπορεί επίσης να τους ενδιαφέρουν.

Τέλος, βλέποντας ένα βίντεο που έχουμε βρει μέσω του Google Search, θα προσφέρονται επίσης θέματα και φράσεις αναζήτησης ώστε να μαθαίνουμε περισσότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί