Περίπου 90,1 εκατομμύρια δολάρια προσφέρθηκαν κατά λάθος σε χρήστες του δημοφιλούς DeFi (Decentralized finance) Compound μετά από μία διαδικασία αναβάθμισης που τελικά δεν πήγε και τόσο καλά. Πλέον, ο ιδρυτής του προέβη σε μία παράκληση – σε συνδυασμό με ήπιες απειλές – ώστε οι αποδέκτες να επιστρέψουν οικειοθελώς στην πλατφόρμα τα κρυπτονομίσματα.

Ο Ρόμπερτ Λέσνερ, ιδρυτής του Compound Labs, μέσω ανάρτησης στο Twitter την Πέμπτη, ενημέρωνε ότι «αν έχετε λάβει ένα μεγάλο ποσό, αυτό οφείλεται σε λάθος της Compound, παρακαλώ να το επιστρέψετε». Μάλιστα, προσφέρει ένα 10% του ποσού στους χρήστες όμως στην περίπτωση που δεν επιστραφεί το υπόλοιπο ποσό απειλεί ότι θα προβεί σε σχετική αναφορά προς την αμερικανική Εφορία (IRS).

Η τιμή του token της Compound, του COMP, αρχικά έχασε 13% σε μια μέρα από την είδηση του λάθος, αλλά στη συνέχεια κέρδισε πάλι την αξία του. Το αν οι αποδέκτες των 90 εκατομμυρίων δολαρίων επιλέξουν να επιστρέψουν μέρος αυτών στην πλατφόρμα μένει να το δούμε, κάτι αρκετά πιθανό με βάση την προϊστορία ανάλογων περιστατικών.

«Το Alchemix – ένα άλλο DeFi – είχε ένα παρόμοιο περιστατικό πριν από λίγους μήνες», αναφέρει ο ερευνητής ασφαλείας blockchain, Μουντίτ Γκούπτα, στο CNBC. «Σχεδόν άπαντες που έλαβαν τις επιπλέον ανταμοιβές επέστρεψαν το πλεόνασμα», καταλήγει. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις είναι ότι το Alchemix «έδωσε» μόνο 4,8 εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά ο Γκούπτα παραμένει αισιόδοξος.

Τα πρωτόκολλα DeFi όπως το Compound έχουν σχεδιαστεί για να αναδημιουργούν παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά συστήματα, όπως τράπεζες και χρηματιστήρια, χρησιμοποιώντας blockchains εμπλουτισμένα με έξυπνα συμβόλαια αυτοεκτέλεσης.

Την Τετάρτη, η Compound κυκλοφόρησε αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια τυπική αναβάθμιση. Αλλά αμέσως μετά την εφαρμογή, ήταν σαφές ότι κάτι είχε πάει σοβαρά στραβά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News