Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα είναι συνεπής στην υπόσχεση του να προσφέρει στους χρήστες του τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς χρεώσεις και τραπεζικά τέλη μέσα στο 2021 και φαίνεται πως εγκαταλείπει τελείως αυτό τον σχεδιασμό.

Πριν ένα χρόνο η Google ανακοίνωσε ότι οι χρήστες της θα είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής Google Pay. Θα προσέφερε την υπηρεσία το 2021 ( δηλαδή φέτος) σε συνεργασία με τη Citigroup και τη Stanford Federal Credit Union θα επέτρεπε στους χρήστες να ανοίξουν έναν τραπεζικό λογαριασμό μέσω της εφαρμογής , σε συνεργασία με την Citigroup και την ομοσπονδιακή πιστωτική ένωση του Stanford από το 2021.Η υπηρεσία θα είχε την ονομασία «Plex». Οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου δεν θα είχαν μηνιαία τέλη, χρεώσεις υπερανάληψης ή ελάχιστες απαιτήσεις υπολοίπου. Οι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να αποκτήσουν μια φυσική χρεωστική κάρτα, η οποία θα λειτουργούσε στο δίκτυο της Mastercard, είχε εξηγήσει η εταιρεία στο CNBC.

Η είδηση για το ναυάγιο του σχεδίου δημοσιεύθηκε στη  Wall Street Journal που παρέθεσε μια σειρά αναφερόμενων προθεσμιών που «χάθηκαν» σε συνδυασμό με την αποχώρηση του επικεφαλής της υπηρεσίας Google Pay

Εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε το δημοσίευμα στο CNBC, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα της αποχώρησης του στελέχους.

«Η δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα με τους συνεργάτες μας κατέστησε εξαιρετικά σαφές ότι υπάρχει ζήτηση από τους καταναλωτές για απλές, απρόσκοπτες και ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές στις συναλλαγές στο διαδίκτυο και στο κατάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google στο CNBC. «Ενημερώνουμε την προσέγγισή μας για να επικεντρωθούμε κυρίως στην παροχή ψηφιακής δυνατότητας σε τράπεζες και άλλους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και όχι εμείς να προσφέρουμε αυτές τις υπηρεσίες.”

Ενώ οι τράπεζες έχουν εκφράσει την ανησυχία πως οι τεχνολογικοί κολοσσοί θα επιδιώξουν να εισβάλουν στη λιανική τραπεζική  όπως έχουν κάνει με άλλους κλάδους της οικονομίας, μέχρι στιγμής η απειλή ελάχιστα έχει υλοποιηθεί.

Μέχρι στιγμής μόνο η Apple, η οποία ξεκίνησε με επιτυχία να εκδίδει το 2019  πιστωτική κάρτα  σε συνεργασία με την Goldman Sachs ενώ βρίσκεται σε διερεύνηση του πρότζεκτ αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα στην τράπεζα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία