Συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν την εφαρμογή του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αναμένεται να εκδώσουν εκτελεστική απόφαση του Συμβουλίου για την έγκριση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας της Μάλτας.

Όσον αφορά τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο 2021, καθώς και την πιθανή μελλοντική πορεία.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πορεία των εργασιών όσον αφορά το SURE, ένα ευρωπαϊκό μέσο προσωρινής στήριξης για τον μετριασμό των κινδύνων ανεργίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το οποίο δρομολογήθηκε στο πλαίσιο της αντίδρασης της ΕΕ στην πανδημία COVID-19.

Προετοιμασίες για τις διεθνείς συναντήσεις

Οι υπουργοί θα συνεχίσουν να προετοιμάζονται για τη σύνοδο των υπουργών οικονομικών και των διοικητών κεντρικών τραπεζών της G20, καθώς και για τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 12-14 Οκτωβρίου 2021. Στο πλαίσιο αυτό, θα εγκρίνουν τους όρους εντολής της ΕΕ για τη G20 και τη δήλωση προς τη Διεθνή Νομισματική και Χρηματοπιστωτική Επιτροπή (ΔΝΧΕ).

Αναμένεται επίσης να εγκρίνουν συμπεράσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ενόψει της 26ης διάσκεψης των μερών της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP26) στη Γλασκόβη.

Νομοθεσία περί χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών

Οι υπουργοί Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων θα πραγματοποιήσουν συζήτηση προσανατολισμού σχετικά με την αναθεώρηση των κανόνων προληπτικής εποπτείας για τις ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες, στο πλαίσιο της οδηγίας Φερεγγυότητα ΙΙ. Η συζήτηση θα βασιστεί στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οδηγία «Φερεγγυότητα ΙΙ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή