Ήπια πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το βλέμμα να είναι στις εξελίξεις στην Κίνα και στην Evergrande, καθώς κυοφορούνται εξελίξεις που μπορεί να κρίνουν και τις αντοχές τους κινεζικού κολοσσού ακινήτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1%, με τις τράπεζες να υποχωρούν κατά 1%, ενώ ο κλάδος των βασικών πόρων κινούνται κατά 0,4% υψηλότερα. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,04% στις 7.029 μονάδες, ο DAX χάνει 0,21% στις 15.124 μονάδες και ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,78% στις 6.466 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν την πρώτη πλήρη εβδομάδα διαπραγμάτευσης του μήνα μετά από έναν δύσκολο Σεπτέμβριο, με τις ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό, την πολιτική της Federal Reserve και τα αυξανόμενα επιτόκια να κυριαρχούν στην επενδυτική εμπιστοσύνη. Στο επίκεντρο τίθενται και οι εξελίξεις με την κινεζική Evergrande, καθώς η διαπραγμάτευση των μετοχών της σταμάτησε.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης μπορεί να σχετίζεται με διάθεση περιουσιακών στοιχείων ή αναδιάρθρωση κεφαλαίου, δήλωσε ο Πάτρικ Γουόνγκ, αναλυτής της Bloomberg Intelligence. Οι αδύναμες πωλήσεις ακινήτων «μπορεί να επιταχύνουν τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές