Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες τη Δευτέρα, αφού δεν κατάφεραν να ανακάμψουν από τις πιέσεις που δέχτηκαν τις πρώτες ώρες εξαιτίας των εξελίξεων στην Κίνα και στην Evergrande. Στο επίκεντρο βρίσκεται σήμερα και η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ για τα επίπεδα της παραγωγής πετρελαίου, η οποία πάντα επηρεάζει και την τιμή του.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,5%, με τις τεχνολογικές μετοχες να χάνουν κατά 2,1%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 0,23% στις 7.011 μονάδες, ο DAX έχασε 0,79% στις 15.036 μονάδες και ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,61% στις 6.477 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άρχισαν την πρώτη πλήρη εβδομάδα διαπραγμάτευσης του μήνα μετά από έναν δύσκολο Σεπτέμβριο, με τις ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό, την πολιτική της Federal Reserve και τα αυξανόμενα επιτόκια να κυριαρχούν στην επενδυτική εμπιστοσύνη. Στο επίκεντρο τίθενται και οι εξελίξεις με την κινεζική Evergrande, καθώς η διαπραγμάτευση των μετοχών της σταμάτησε.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης μπορεί να σχετίζεται με διάθεση περιουσιακών στοιχείων ή αναδιάρθρωση κεφαλαίου, δήλωσε ο Πάτρικ Γουόνγκ, αναλυτής της Bloomberg Intelligence. Οι αδύναμες πωλήσεις ακινήτων «μπορεί να επιταχύνουν τη διάθεση περιουσιακών στοιχείων», είπε.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί των χωρών μελών του ΟΠΕΚ+ συνέρχονται διαδικτυακά σήμερα, με την πιθανότητα να διατηρήσουν την τρέχουσα συμφωνία τους για αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Νοέμβριο να είναι υψηλή.

Όσον αφορά την κίνηση των μεμονωμένων τίτλων, η εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Kindred Group που είναι εισηγμένη στη Στοκχόλμη υποχώρησε 7,8% στον Stoxx 600 μετά την υποβάθμισή της από την Carnegie. Στον αντίποδα, η TechnipFMC ενισχύθηκε κατά 5% αφού η Technip Energies, στην οποία έχει μερίδιο, ανακοίνωσε κοινή ανάπτυξη με τη Siemens Energy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές