Επιφυλακτικό παραμένει το κλίμα στη Wall Street, με τον Οκτώβριο να προμηνύεται δύσκολο μετά τις σημαντικές απώλειες του περασμένου μήνα. Το κλίμα αυτό αντανακλάται και στα futures, τα οποία και σήμερα κινούνται καθοδικά.

Στο ταμπλό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 93 μονάδες, τα futures του S&P 500 σημειώνουν κάμψη κατά 14 μονάδες και τα futures του Nasdaq πέφτουν κατά 65 μονάδες.

Θυμίζουμε πως για το Σεπτέμβριο οι μηνιαίες απώλειες για τον S&P 500 ανήλθαν στο 4,8%, ενώ για τον Dow και τον Nasdaq στο 4,3% και 5,3% αντιστοίχως. Και για τους τρεις ήταν μακράν ο χειρότερος μήνας της χρονιάς.

Στον αντίποδα η ανοδική τροχιά στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζεται, με την απόδοση του 10ετούς να κινείται στο 1,484%, ενώ το δολάριο διολισθαίνει με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,164.

Στην αγορά των commodities, το ράλι του πετρελαίου μοιάζει σήμερα να έχει καταλαγιάσει εν αναμονή και των αποφάσεων των κρατών μελών του ΟΠΕΚ+ που συνεδριάζουν με βασικό θέμα συζήτησης πιθανή, μεγαλύτερη αύξηση των επιπέδων προσφοράς. Έτσι, το πετρέλαιο μετρά οριακά κέρδη στα 75,88 δολάρια, ενώ αντιθέτως οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός στα 1.753 δολάρια την ουγγιά.

Η είδηση της εβδομάδας θα έρθει την Παρασκευή με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για την απασχόληση το Σεπτέμβριο, που αναμφισβήτητα θα ληφθεί υπόψη από το συμβούλιο της Fed. Ειδικά δε, μετά τα λίαν απογοητευτικά στοιχεία της έκθεσης του Αυγούστου, που έδειξαν τη δημιουργία μόλις 235.000 νέων θέσεων εργασίας, ήτοι 500 χιλιάδες κάτω από το αναμενόμενο.

Οι αναλυτές αναμένουν πως στην αγορά, το Σεπτέμβριο, προστέθηκαν περίπου 475.000 θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street