Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της ομάδας των κορυφαίων πετρελαιοπαραγωγών χωρών ΟΠΕΚ+ να αυξήσουν τη συνολική παραγωγή τους κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Νοέμβριο θα συμβάλει στη σταθεροποίηση της ζήτησης και της προσφοράς στην αγορά.

Σύμφωνα με τον Νόβακ, η τρέχουσα τιμή του πετρελαίου, η οποία έφθασε τα 82 δολάρια το βαρέλι, αντανακλά αντικειμενικά την κατάσταση στην αγορά.«Η αγορά πάντα αντανακλά αντικειμενικά την τρέχουσα κατάσταση», είπε ο Νόβακ. «Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από την στιγμή της έναρξης της πανδημίας και της πετρελαϊκής κρίσης, τα συνολικά αποθέματα στον κόσμο μειώθηκαν κατά 364 εκατομμύρια βαρέλια και σήμερα έχουν μειωθεί κατά 130 εκατομμύρια βαρέλια κάτω του μέσου όρου της πενταετίας» είπε ο Νόβακ προσθέτοντας ότι «αυτό είναι καλό για την αγορά, αυτό σημαίνει ότι η αγορά εξισορρόπησε».

Ο ΟΠΕΚ+ συμφώνησε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα να τηρήσει την υφισταμένη συμφωνία για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ημερησίως τον Νοέμβριο, παρά τις εκκλήσεις των καταναλωτών για μεγαλύτερη αύξηση ώστε να αντιμετωπιστεί η εκτίναξη των τιμών που απειλεί την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Πηγή :ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα