Στο άκουσμα της σημαντικότερης ίσως ανακάλυψης της εταιρείας τα τελευταία 5 έτη, η «βαριά» μετοχή της στο ταμπλό της Νέας Υόρκης εκτινάχθηκε στο +8,37%, σημειώνοντας μάλιστα ενδοσυνεδριακά κέρδη της τάξεως του +12,29% (84,34 δολάρια).

Η ανακοίνωση της ανακάλυψης ενός χαπιού που -σύμφωνα με τις έρευνες- μειώνει κατά 50% την πιθανότητα θανάτου ή νοσηλείας από τον ιό φαίνεται να ανοίγει και πάλι τον δρόμο για την υπερμεγέθυνση της εταιρείας στο εγγύς μέλλον.

Να υπενθυμίσουμε δε ότι οι μέτοχοι της εταιρείας δεν είχαν πεισθεί ότι η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί τη συγκυρία της πανδημίας, καθώς η τιμή της μετοχής έμεινε πολύ πίσω σε σχέση με αυτήν των ανταγωνιστών της, ενώ και τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια καθυστερούσαν.

Για τη συνέχεια, η μετοχή έχει στήριξη τα 78 δολάρια, με το στοπ στις αγοραστικές θέσεις να οριοθετείται κάτω από 69 σε κλείσιμο ημέρας. Απεναντίας, ο στόχος είναι αρχικά η επαναπροσέγγιση των υψηλών 20ετίας στα 92 δολάρια, ωστόσο εφόσον επαληθευτούν τα ευρήματα του φαρμάκου, η εταιρεία θα κινηθεί σε άλλα επίπεδα άνω των 115.

Χρηματοοικονομικά, αφορά σε μια υγιή εταιρεία, η οποία καταφέρνει επί σειρά ετών να παραδίδει κερδοφόρες εταιρικές χρήσεις, μεγεθύνοντας παράλληλα με συνέπεια τον κύκλο εργασιών της.

Για το β’ τρίμηνο του 2021 κατάφερε επιπλέον προσθήκη 21,91% των πωλήσεών της σε ετήσια βάση, στα 11,4 δισεκ. δολάρια, με τα ακαθάριστα κέρδη της να ανέρχονται στα 8,36 δισεκ. δολάρια, αυξημένα κατά 26,55%.

Το φαινομενικά μελανό σημείο της απομείωσης των κερδών κατά 48,23%, τα οποία ανήλθαν θετικά μεν, αλλά ..μόλις στα 1,21 δισεκ. δολάρια, αντισταθμίζεται σε μια προσεκτικότερη παρατήρηση της αύξησης κατά 107% των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη, που δείχνει να αποδίδει καρπούς για το μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News