Το άκουσμα της επέλευσης της πολλά υποσχόμενης, δια στόματος, θεραπείας κατά του κορονοϊού επέδρασε έντονα αρνητικά στη μετοχή της Moderna (NYSE:MRNA) καθώς ενδέχεται να καταποντίσει τα έσοδά της στο επόμενο διάστημα.

Τεχνικά, χάθηκε με βία το επίπεδο των 372 δολαρίων που οριοθετούσε και τη συσσώρευση της μετοχής στα υψηλά της, ώστε να εικάζεται πως δεν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον τουλάχιστον έως τα 230 δολάρια, με την πρώτη αντίσταση να βρίσκεται στα 378 εν είδει σήματος πώλησης.

Το στοπ στις θέσεις short βρίσκεται πάνω από 455 σε κλείσιμο ημέρας.

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η εταιρία είχε ανακοινώσει ισχυρά χρηματοοικονομικά μεγέθη, υποβοηθούμενα από τις μαζικές πωλήσεις εμβολίων κατά του ιού COVID-19.

Τα συνολικά της έσοδα μεταβληθέντα κατά +125% άγγιξαν τα 4,35 δισ. $, και οδήγησαν σε σημαντική άνοδο, 128%, των κερδών της εταιρίας, με τα καθαρά της κέρδη να ανέρχονται στα 2,78 δισ.

Ωστόσο, τα βήματα της Merck προς την ευρεία διανομή αντιβιοτικού κατά του ιού, έχουν οδηγήσει σε μείωση των ετησίων προβλέψεων της Moderna, καθώς αναμένεται μείωση του ρυθμού εμβολιασμού και επομένως μείωση των εσόδων της.

Το γεγονός ότι η αξιοσημείωτη ενίσχυση των χρηματοοικονομικών μεγεθών της εταιρίας είναι απόρροια της διανομής εμβολίων, ελλοχεύει τον κίνδυνο σημαντικών ζημιών με ενδεχόμενη παύση του παγκόσμιου εμβολιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News