Να αφήσουν πίσω το τεχνολογικό sell off της Δευτέρας επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι βρίσκουν σημαντικά στηρίγματα στους τίτλους που συνδέονται με την ανάκαμψη, όπως οι τράπεζες, λιανικών πωλήσεων και αναψυχής.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,52% στις 34.180 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,30% στις 4.313 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,37% στις 14.307 μονάδες.

Ανακάμπτει η μετοχή του Facebook

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σαφώς παραμένει η μετοχή του Facebook, η οποία σημειώνει κέρδη 1,5%, μετά το χθεσινό -5,6%. Στο ίδιο μοτίβο και η Amazon και η Apple, οι οποίες σημειώνουν κέρδη άνω του 2%.

Ο τεχνολογικός κλάδος είναι ο τομέας με τις χειρότερες επιδόσεις τον τελευταίο μήνα, καθώς η αύξηση των αποδόσεων έκανε τους επενδυτές να απομακρυνθούν από τις υπερτιμημένες μετοχές, καθώς τα αυξανόμενα επιτόκια μπορούν να κάνουν τα μελλοντικά τους κέρδη να φαίνονται λιγότερο ελκυστικά. Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται καθώς η Federal Reserve ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο ότι θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων.

«Το sell off εν μέρει προκλήθηκε από την αύξηση των αποδόσεων των 10ετών κρατικών ομολόγων…, τον υψηλότερο πληθωρισμό και την ασθενέστερη ανάπτυξη», έγραψε ο Mark Haefele, επικεφαλής διαχείρισης κεφαλαίων στην UBS.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]