Οι απώλειες του κλάδου των αεροπορικών εταιρειών εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε περίπου 201 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2020-2022 λόγω της πανδημίας της COVID-19, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΙΑΤΑ.

Οι καθαρές ζημίες του κλάδου αναμένεται να μειωθούν στα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, αφού καταγράφηκαν απώλειες 51,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021, ανέφερε σε δήλωσή της η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) τη Δευτέρα.

Για το 2020, οι καθαρές ζημίες εκτιμάται ότι θα είναι 137,7 δισεκατομμύρια δολάρια, πρόσθεσε.

Ο συνολικός αριθμός των επιβατών προβλέπεται να φθάσει τα 2,3 δισεκατομμύρια φέτος και αργότερα να αυξηθεί στα 3,4 δισεκατομμύρια το επόμενο έτος, το οποίο είναι παρόμοιο με το επίπεδο του 2014, ανέφερε.

Ωστόσο, το προβλεπόμενο επίπεδο για το 2022 εξακολουθεί να είναι σημαντικά κάτω από τα 4,5 δισεκατομμύρια ταξιδιώτες που έφτασαν το 2019 πριν από την πανδημία.

«Το μέγεθος της κρίσης της COVID-19 για τις αεροπορικές εταιρείες είναι τεράστιο», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της IATA Willie Walsh προσθέτοντας ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να βελτιώνεται.

«Οι αεροπορικές μεταφορές cargo αποδίδουν καλά και τα εσωτερικά ταξίδια θα πλησιάσουν τα επίπεδα πριν από την κρίση το 2022. Η πρόκληση είναι οι διεθνείς αγορές οι οποίες παραμένουν σε σοβαρή ύφεση εξαιτίας των περιορισμών», πρόσθεσε.

Ο Walsh είπε ότι οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση των 11,3 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον κλάδο των αερομεταφορών και τα 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια του ΑΕΠ που σχετίζονται με τα ταξίδια και τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν πριν από την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή