Τον πρώτο τράκτορα LNG (Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο) για τις μεταφορές τσιμέντου εντός Ελλάδας αποκτά ο ΤΙΤΑΝ. Όπως, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Όμιλος, πρόκειται για πιλοτική δράση σε συνεργασία με την εταιρεία BlueFuel και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με σημαντικά οφέλη τόσο για την ανταγωνιστικότητα όσο και για το περιβάλλον. Επιπλέον της μείωσης κόστους λειτουργίας και συντήρησης, μέσω της χρήσης LNG σε βαρέα οχήματα επιτυγχάνεται μείωση έως 25% στις εκπομπές CO2 και ταυτόχρονα εξαλείφονται κατά 100% οι εκπομπές SΟx (οξείδια του θείου) και μικροσωματιδίων, ενώ οι εκπομπές ΝΟx (οξείδια του αζώτου) μειώνονται κατά 80%. Ένα ακόμα όφελος, ιδιαίτερα σημαντικό στο αστικό περιβάλλον, είναι η μείωση του θορύβου σε ποσοστό 50%.

Ο τράκτορας Volvo FH LNG της VOLVO TRUCKS, της οποίας αποκλειστικός Εισαγωγέας και Διανομέας στην Ελλάδα από το 1950 είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, προσφέρει υψηλές αποδόσεις και αξιοπιστία σε μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Διαθέτει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που ανταποκρίνονται στα υψηλά πρότυπα που ισχύουν στην Ευρώπη, όπου η χρήση του LNG στις μεταφορές προχωρά με ταχείς ρυθμούς: εντός Ε.Ε., κυρίως σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, κινούνται σήμερα με LNG 12.000 βαρέα οχήματα, με στόχο ο αριθμός αυτός να φτάσει τα 280.000 βαρέα οχήματα μέχρι το 2030.

Για την προμήθεια του LNG, ο Τιτάνας θα συνεργαστεί με την BlueFuel, η οποία συνδυάζει την τεχνογνωσία της Blue Grid στην προμήθεια και διανομή LNG, με την εμπειρία, τη γεωγραφική παρουσία μέσω του δικτύου πρατηρίων «ελίν» και την οργανωτική ισχύ της ΕΛΙΝΟΙΛ, επιδιώκοντας να αποκτήσει ηγετική θέση στον ανεφοδιασμό οχημάτων με υγροποιημένο φυσικό αέριο σε πανελλαδικό επίπεδο. Η BlueFuel θα είναι σε θέση, μέσα από το δίκτυο πρατηρίων «ελίν», να αρχίσει τους ανεφοδιασμούς με φυσικό αέριο σε υγροποιημένη μορφή (LNG) το 2022.

Όπως επισημαίνει ο Όμιλος, η απόκτηση του νέου καινοτόμου οχήματος με έμφαση στο ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα διασφαλίζει την ανάπτυξη μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης εφοδιαστικής αλυσίδας, γεγονός που αποτελεί ουσιαστική δέσμευση του στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων στόχων του σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και διακυβέρνησης (ESG).

Αντιστοίχως, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη από την πλευρά του αναλαμβάνει δράση απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής, υιοθετώντας πρακτικές που τοποθετούν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.