Στο διογκούμενο κλαμπ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που ανακοινώνουν νέους πράσινους στόχους εν όψει της διεθνούς Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα, στα τέλη του μηνός, μπήκε και η Alcoa Corp. η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία παραγωγής αλουμινίου.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να μειώσει δραστικά τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές ρύπων από όλα τα επίπεδα παραγωγής της κατά 30% μέχρι το 2025 και κατά 50% μέχρι το 2030, έτσι ώστε να φτάσει στον μέγιστο στόχο των μηδενικών ρύπων μέχρι το 2050. Οι στόχοι θα διαμορφωθούν με βάση τα νούμερα των εκπομπών που παρουσίαζε το 2015.

Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού θα αυξήσει παράλληλα τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα επενδύσει σε assets χαμηλών ρύπων.

«Το νέο σχέδιο αποτελεί συνέχεια των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να φτάσουμε σε πλήρη απολιγνιτοποίηση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO Ρόι Χάρβεϊ επισημαίνοντας πως η εταιρεία έχει ήδη αναγνωριστεί για τις περιβαλλοντολογικές της πρακτικές, αλλά σκοπεύει να επενδύσει και σε νέες τεχνολογίες προκειμένου να φτάσει στο μεγάλο στόχο της, ήτοι τον μηδενισμό των ρύπων.

Πραγματικά, η Alcoa βρίσκεται ήδη σε μια σημαντική κοινοπραξία με την κορυφαία εταιρεία ορυχείων Rio Tinto Plc, αλλά και την Apple Inc. με στόχο την ανάπτυξη μιας τεχνολογίας «πράσινου αλουμίνιου», όπου ουσιαστικά η παραγωγή αλουμινίου δεν θα εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.