Με δεδομένη την ενδυνάμωση της τιμής του Αλουμινίου, απόρροια αφενός της αυξημένης ζήτησης παγκοσμίως, αφετέρου της μειωμένης προσφοράς από τους βασικούς εξαγωγείς της Κίνας και της Γουινέας (λόγω του εκείθεν πραξικοπήματος), η τιμή της μετοχής του μεγάλου παραγωγού βωξίτη και αλουμινίου έχει εκτοξευτεί.

Έτσι, στο ταμπλό της Νέας Υόρκης, η Alcoa (NYSE:AA) τίμησε πρόσφατα το αγοραστικό της σήμα στα 45,80 δολάρια και κινείται επιθετικά για να συναντήσει τα 54, χωρίς να αποκλείεται να δει τα υψηλά 10ετίας στην περιοχή των 62 δολαρίων, υπενθυμίζοντας ότι η εταιρεία έχει προβεί σε split 1:3 το 2016.

Τα παραπάνω συνεπικουρούνται από τις εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, καθώς ενδεικτικά, ανακοινώθηκε επιπλέον μεγέθυνση του κύκλου εργασιών για το β’ τρίμηνο κατά 31,89% σε ετήσια βάση, στα 2,83 δισεκατομμύρια δολάρια, και ισχυρή ώθηση στην καθαρή κερδοφορία κατά 333%, στα 350 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, η μετοχή βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο των μεγάλων οίκων παρά τον 10πλασιασμό της τιμής της στο ταμπλό από τα χαμηλά επίπεδα εν μέσω πανδημίας, καθώς ο λόγος τιμή προς κέρδη ανά μετοχή παραμένει στην περιοχή του 20, με τις προσδοκίες για συνέχιση της ανόδου της τιμής του αλουμινίου να παραμένουν.

Μοιραία, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,3 δολάρια, με περιθώριο κέρδους 5,41%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News