Οι προσδοκίες ότι το Κογκρέσο τελικά θα αποτρέψει μια πιθανή στάση πληρωμών από το αμερικανικό Δημόσιο φέρνουν νέα άνοδο στη Wall Street, η οποία δείχνει από χτες ανακουφισμένη από τις εξελίξεις στο μέτωπο αυτό.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 1,19% στις 34.827 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,14% στις 4.413 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 1,17% στις 14.671 μονάδες.

Τα «φώτα» στην τεχνολογία

Σε επίπεδο τίτλων ο τεχνολογικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο, με τις μετοχές των Twitter, Nvidia και AMD να σημειώνουν κέρδη άνω του 1%. Η Costco σημειώνει άνοδο 1%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα από τις πωλήσεις του Σεπτεμβρίου.

Οι Ρεπουμπλικανοί δείχνουν να αντιλαμβάνονται το ότι το αμερικανικό Δημόσιο δεν μπορεί να οδηγηθεί σε στάση πληρωμών, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που οι διεθνείς αβεβαιότητες είναι μεγάλες. Καθοριστική ήταν η πρόταση του γερουσιαστή της μειοψηφίας Μιτς Μακόνελ ότι θα υπάρξει πρόταση για βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου του χρέους προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο διακοπής της λειτουργίας του αμερικανικού Δημοσίου.

Τα νέα από την οικονομία

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση κατά 38.000 κατέγραψαν οι αιτήσεις για νέο επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, καθώς έφτασαν τις 326.000. Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν σε 326.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 2 Οκτωβρίου, κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών για 345.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street