Το κρυπτονόμισμα Shiba Inu είναι πλέον το 20ο μεγαλύτερο στον κόσμο με βάση την αποτίμησή του, μετά τον τριπλασιασμό που σημείωσε η τιμή του την περασμένη εβδομάδα με τη βοήθεια του tweet του Ίλον Μασκ για το δικό του… κουτάβι.

Το κρυπτονόμισμα με το διακριτικό SHIB, εμπνευσμένο από μια ράτσα Ιαπωνικών κυνηγετικών σκύλων, αυξήθηκε κατά 69% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με την τιμολόγηση της CoinGecko, οδηγώντας την αποτίμησή του πάνω από 10 δισ. δολάρια. Τα κέρδη ήρθαν εν μέσω ενός ευρέος ράλι στα μεγάλα ψηφιακά νομίσματα, που υποστηρίζονται από ευνοϊκούς εποχικούς παράγοντες, θετικά τεχνικά σήματα και έλλειψη παρεμβάσεων από την Federal Reserve. Αλλά η άνοδος της SHIB κατά 216% την περασμένη εβδομάδα έχει επισκιάσει για τα καλά την απόδοση του Bitcoin και του Ether, τα δύο μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα.

Ένα tweet από τον επικεφαλής της Tesla αργά το βράδυ της Κυριακής, το οποίο περιλάμβανε μια εικόνα ενός σκύλου και το σχόλιο, «Floki Frunkpuppy», μπορεί επίσης να συνέβαλε στην φρενίτιδα. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Μασκ ασχολείται με το Shiba Inu. Με ένα tweet τον Ιούνιο ενημέρωνε τους ακόλουθούς τους ότι “το Shiba Inu μου θα ονομάζεται Floki” και ένα τον προηγούμενο μήνα που έγραφε «Το Floki έφτασε».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι το Shiba Inu ιδρύθηκε από ένα πρόσωπο με το όνομα Ryoshi πέρυσι και ο ιστότοπος του νομίσματος το αναφέρει ως «ένα αποκεντρωμένο διακριτικό meme που εξελίχθηκε σε ένα ζωντανό οικοσύστημα».

Φαίνεται ότι δημιουργήθηκε από το Dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε ως αστείο το 2013, αλλά έχει γίνει πολύ δημοφιλές καθώς χρησιμοποιείται για πληρωμές από ορισμένες αθλητικές ομάδες, θέατρα και άλλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto