Ανοδικά, αλλά και επιφυλακτικά, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές αν και ακολουθούν την ανάκαμψη των διεθνών αγορών, δεν δείχνουν να αναλαμβάνουν περισσότερο ρίσκο από όσο μπορούν να διαχειριστούν. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,97% στις 884,84 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ακόμη περιορισμένος.

Αν και ο γενικός δείκτης επιχειρεί να κατοχυρώσει τις 880 μονάδες, το επόμενο δύσκολο επίπεδο απέχει ακόμη, καθώς βρίσκεται στις 895 μονάδες. Οι πιθανότητες να το δοκιμάσει βέβαια δεν είναι με το μέρος του, καθώς το βραχυπρόθεσμο momentum παραμένει αρνητικό, εκτός και αν κάποιες θετικές εξελίξεις λειτουργήσουν υποστηρικτικά.

Ποιες θα είναι αυτές; Η εγχώρια αγορά θα πρέπει να δει τα διεθνή μέτωπα αβεβαιότητας να κλείνουν ομαλά, όπως οι τελευταίες εξελίξεις με το όριο χρέους στις ΗΠΑ, ενώ θα πρέπει να δει ότι τα θετικά σενάρια που σκιαγράφησαν πρόσφατα οι διεθνείς αναλυτές για την ελληνική οικονομία παραμένουν σε ισχύ. Επίσης, θετικά μπορεί να λειτουργήσει και μια παράταση της υποστηρικτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο τώρα και σε επίπεδο τίτλων, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Ελλάκτωρ με +3,26%, με τον ΟΛΠ να είναι στο +2,06%. Σημαντική ώθηση στην αγορά δίνουν και οι Coca Cola, Εθνική, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Πειραιώς, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες