Προθεσμία έως τις 8 Δεκεμβρίου δίνει η IBM στους Αμερικανούς υπαλλήλους της προκειμένου να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα τεθούν σε αναστολή εργασίας χωρίς να πληρώνονται.

Η εταιρεία είπε στους εργαζομένους ότι, ως κυβερνητικός εργολάβος, πρέπει να συμμορφωθεί με την εντολή εμβολιασμού του προέδρου Τζο ΜΠπιντεν για ομοσπονδιακούς εργολάβους.

«Ως ομοσπονδιακός ανάδοχος έργων, είναι επιτακτική ανάγκη η IBM να συμμορφωθεί με αυτήν την εντολή», ανέφερε η εταιρεία σε σημείωμα που εστάλη στους εργαζόμενους αυτήν την εβδομάδα. «Με βάση αυτήν την απαίτηση, τις πολιτικές πολλών πελατών και συνεργατών μας και την εύκολη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλη τη χώρα, θα απαιτήσουμε τώρα από όλους τους υπαλλήλους της IBM στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν πλήρως έως τις 8 Δεκεμβρίου 2021, προκειμένου να εργαστούν στην IBM».

Σε αντίθεση με ορισμένες εταιρείες όπως η United Airlines , η IBM δεν θα απολύσει τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους της, αλλά εκείνοι που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν θα πληρωθούν μετά τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι να ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς τους.

Εκπρόσωπος της IBM δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία θα εξετάσει θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις για τους εργαζόμενους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή