Το Διαπραγματεύσιμο Χρέος JJT της Barclays (iPath) αφορά στο μεγαλύτερο σε αξία ενεργητικού ΕΤΝ (Exchange Traded Notes) με έκθεση 1:1 στην τιμή του κασσίτερου.

Και με δεδομένο ότι η τιμή του μετάλλου στην υποκείμενη αγορά έχει εκτοξευτεί στα ιστορικά υψηλά των 35.125 δολαρίων ανά τόνο, καταγράφοντας μόλις για το τρέχον έτος απόδοση +73%, είναι λογικό η τιμή του ETN με στρατηγική vanilla να ακολουθεί κατά πόδας.

Η επιθετική ανοδική τάση οριοθετείται από τα 97 δολάρια, με πιθανό στόχο τα νέα υψηλά στα 114.

Αναγνωρίζοντας αφενός ότι η Κίνα συνιστά με μεγάλη διαφορά τον μεγαλύτερο εξαγωγέα Κασσίτερου, αφετέρου ότι η προμήθεια του μετάλλου έχει ανασταλεί σημαντικά εξαιτίας θεσμικών δυσλειτουργιών στον ασιατικό γίγαντα, οι πιθανότητες να συνεχιστεί το ανοδικό κρεσέντο είναι πολλές, με στόχο για το 2022 τα 140 δολάρια.

Το υπό εξέταση ΕΤΝ ακολουθεί την υποκείμενη του δείκτη κασσίτερου (Bloomberg Tin Subindex Total ReturnSM), έχει επιτύχει αξιοσημείωτα ανώτερες αποδόσεις από παρόμοια προϊόντα, ενώ η αξία ενεργητικού του υπολογίζεται στα 830 εκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, θεωρείται ιδιαίτερα ασυσχέτιστο (ανεξάρτητο) προϊόν, καθότι φέρει χαμηλό συντελεστή συσχέτισης 0,56 με τον δείκτη εμπορευμάτων (Bloomberg Commodity Index Total Return) και μόλις 0,28 με τον S&P 500 (S&P 500 Total Return Index).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News