Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της start-up Ally.io, η οποία παρέχει λογισμικό για επιχειρήσεις για την παρακολούθηση της προόδου των διαφόρων εταιρικών στόχων. Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

Ο τομέας της παραγωγικότητας καθίσταται ολοένα και σημαντικότερος μεταξύ των εφαρμογών της Microsoft, ειδικά από τη στιγμή που όλο και περισσότερες εταιρείες κινούνται προς ένα υβριδικό μοντέλο απασχόλησης, με φυσική παρουσία και τηλεργασία. Έτσι η εταιρεία έχει εμπλουτίσει τη βασική της εφαρμογή παραγωγικότητας, το Office, με στοιχεία τα οποία απέκτησε μέσω εξαγορών μικρότερων εταιρειών, όπως οι GroupMe και Yammer.

Το λογισμικό που έχει αναπτύξει η Ally.io ειδικεύεται ουσιαστικά στην προσέγγιση που ονομάζεται «στόχοι και βασικά αποτελέσματα», η οποία περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των στόχων και την αξιολόγηση της προόδου χρησιμοποιώντας μετρήσεις. Η Google είναι μεταξύ των εταιρειών που έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο ο πρώην CEO της Intel, Άντι Γκρόουβ, περιγράφει στο βιβλίου του 1983 «High Output Management».

Πίνακες ελέγχου και προσαρμοσμένα εργαλεία της Ally.io θα γίνουν μέρος του αντίστοιχου λογισμικού Viva της Microsoft, το οποίο η εταιρεία παρουσίασε τον Φεβρουάριο και είναι προσβάσιμο μέσω του Teams, της εφαρμογής τηλεδιασκέψεων της εταιρείας. Το Viva παρέχει στους εργαζομένους εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες προερχόμενες από εταιρικά έγγραφα και προτάσεις παραγωγικότητας.

«Τα Ally.io και Microsoft Viva θα εμπλουτίσουν τον τρόπο με τον οποίο άτομα και ομάδες μπορούν να έρθουν σε επαφή ώστε να ευθυγραμμίζονται και να επιτυγχάνουν καλύτερα εταιρικά αποτελέσματα», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κερκ Κενιγκσμπάουερ, εκ των αντιπροέδρων της Microsoft και επικεφαλής του τομέα Εμπειριών και Συσκευών της εταιρείας.

«Μέχρι τον επόμενο χρόνο, θα φέρουμε το Ally.io στο cloud της Microsoft, εξελίσσοντας τις υπάρχουσες ενσωματώσεις στο Microsoft Teams και θα “πλέξουμε” το Ally.io στα Viva, Office, Power BI και στο ευρύτερο πακέτο εφαρμογών και υπηρεσιών του Microsoft 365», συμπλήρωσε.

Η Ally.io ιδρύθηκε το 2017 από τον Βέτρι Βελόρε, πρώην εργαζόμενο στη Microsoft. Η έδρα της είναι στο Σιάτλ, πολύ κοντά στην έδρα της Microsoft στο Ρέντμοντ, της Πολιτείας Ουάσιγκτον, ενώ απασχολεί 275 υπαλλήλους. Στους πελάτες της Ally.io περιλαμβάνονται εταιρείες όπως οι Dropbox και Salesforce’s Slack.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups