Η Sony Group Corp. και η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), ο μεγαλύτερος κατά παραγγελία κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για την από κοινού κατασκευή ενός νέου εργοστασίου ημιαγωγών στο νομό Kumamoto.

Η Ιαπωνική κυβέρνηση θέλει να κατασκευαστεί ένα προηγμένο εργοστάσιο ημιαγωγών στην Ιαπωνία και σχεδιάζει να υποστηρίξει την κατασκευής του εργοστασίου, εντάσσοντας τη χρηματοδότηση  στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2021 που θα καταρτιστεί μετά τις εκλογές για την Κάτω Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές, το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το 2024. Η συνολική επένδυση αναμένεται να είναι περίπου 800 δισεκατομμύρια γιεν ($7,3 δισ.) και η κυβέρνηση εξετάζει την επιδότηση του μισού αυτού του ποσού. Η προτεραιότητα της Sony και άλλων ιαπωνικών εταιριών για την αγορά προϊόντων που παράγονται στο εργοστάσιο αναμένεται να είναι ένας από τους όρους για τη λήψη της επιδότησης.

Το εργοστάσιο, το οποίο οι πηγές ανέφεραν ότι μπορεί να κατασκευαστεί κοντά στο εργοστάσιο αισθητήρων εικόνας της Sony στο Kikuyo, αναμένεται να παράγει ημιαγωγούς που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και οικιακές συσκευές.

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, υπήρξε παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών, που αποτελεί βασικό στοιχείο της σύγχρονης βιομηχανίας.

Η Ιαπωνία κυριαρχούσε στην παγκόσμια αγορά τσιπ, με μερίδιο αγοράς 50% στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αλλά με την άνοδο των ταϊβανέζικων και των κινεζικών εταιρειών, το μερίδιο αγοράς της μειώθηκε σε περίπου 10% τα τελευταία χρόνια.

Η ιαπωνική κυβέρνηση πιστεύει ότι μια σταθερή προσφορά προηγμένων ημιαγωγών είναι απαραίτητη για τη μελλοντική οικονομική ανάπτυξη και αποφάσισε ότι η συνεργασία με παγκόσμιες εταιρείες είναι απαραίτητη για την ταχεία δημιουργία ενός συστήματος παραγωγής στην Ιαπωνία.

Ο γίγαντας ημιαγωγών TSMC επεκτείνει τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό.

Στην Ιαπωνία, η εταιρεία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει μια βάση έρευνας και ανάπτυξης για υλικά ημιαγωγών αιχμής στην Tsukuba, στο νομό Ibaraki.

Καθώς δεν υπάρχουν εργοστάσια στην Ιαπωνία ικανά να παράγουν ημιαγωγούς αιχμής, η ιαπωνική κυβέρνηση παροτρύνει τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να διεξάγουν κοινή έρευνα και να αναπτύξουν ένα σύστημα παραγωγής

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI