Τον επόμενο μήνα θα βγουν στην αγορά τα πρώτα αυτοκίνητα από το εργοστάσιο παραγωγής της Tesla στο Βερολίνο.

Αυτό δήλωσε ο Ίλον Μασκ από τον χώρο του εργοστασίου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε να επιτευχθεί μεγάλος όγκος παραγωγής.

Είπε ότι η παραγωγή στην πλήρη δυναμικότητά της θα ανέλθει σε 5.000 ή «ελπίζω σε 10.000» οχήματα την εβδομάδα, και οι μπαταρίες θα κατασκευάζονται εκεί σε μεγάλες ποσότητες μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Tesla έχει υποβάλει σχέδια επένδυσης 5 δισ. ευρώ για την κατασκευή μονάδας μπαταριών δυναμικότητας 50 GWh δίπλα στο εργοστάσιο αυτοκινήτων, ξεπερνώντας την προγραμματισμένη αντίστοιχη μονάδα 40GWh της Volkswagen στο Σάλτσγκιτερ.

Ο Μασκ υπερασπίστηκε το εργοστάσιο ενάντια στους επικριτές σε σχέση με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, λέγοντας ότι χρησιμοποιεί «σχετικά λίγο» νερό και ότι η παραγωγή των μπαταριών είναι «βιώσιμη».

Ευελπιστεί ότι θα πάρει το πράσινο φως τις επόμενες εβδομάδες για να ξεκινήσει η παραγωγή. Η τελευταία διαβούλευση σχετικά με τον δημόσιο προβληματισμό για το εργοστάσιο ολοκληρώνεται στις 14 Οκτωβρίου. Μετά από εκεί θα αποφασίσει σχετικά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Κάτοικοι και περιβαλλοντικές ομάδες εκφράζουν δυσαρέσκεια υποστηρίζοντας ότι η μονάδα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη γερμανική επιχειρηματική κουλτούρα.

«Θα του πρότεινα να σταματήσει να κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, αλλά να πετάξει στον Άρη», δήλωσε ο Μάνου Χόγιερ, επικεφαλής ομάδας διαμαρτυρίας ντόπιων που αντιτίθενται στο έργο για περιβαλλοντικούς λόγους, υποστηρίζοντας ότι  θα μολύνει το πόσιμο νερό.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομίας του Βρανδεμβούργου έχει αναφέρει ότι οι πιθανότητες να πάρει έγκριση η μονάδα της Tesla ανέρχονται στο 95%.

Ο Μασκ εξέφρασε ακόμη ανησυχία για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, καλώντας εργαζόμενους να υποβάλουν αίτηση από «όλη την Ευρώπη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή