Το μαζικό sell off στις διεθνείς αγορές τη Δευτέρα, εν μέσω ανησυχιών για πιθανή χρεοκοπία του κινεζικού γίγαντα ακινήτων Evergrande, έπληξε τις μεγαλύτερες περιουσίες του κόσμου, με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους να χάνουν συνολικά 135 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ίλον Μασκ της Tesla είδε την περιουσία του να μειώνεται κατά 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια στα 198 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχασε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη συνολική του περιουσία να υποχωρεί στα 194,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ταμειακή κρίση στην Evergrande, ενισχύει τις ανησυχίες για ντόμινο επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία, ενώ πρόσθετες πιέσες άσκησαν οι προειδοποιήσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, για οικονομική καταστροφή, εάν οι νομοθέτες αποτύχουν να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές ακινήτων του Χονγκ Κονγκ οδήγησαν μερικές από τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ. Οι δισεκατομμυριούχοι Lee Shau-Kee, Yang Huiyan, Li Ka-Shing και Henry Cheng έχασαν περισσότερα από 6 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Ο Colin Huang, ο ιδρυτής της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Pinduoduo Inc., έχει χάσει 29,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη Δευτέρα.

Στη Wall Street κατάγραφηκε τη Δευτέρα η χειρότερη ημέρα του τελευταίου ενδεκαμήνου, σε ένα πρωτοφανές διεθνές sell off που άρχισε από τις ασιατικές αγορές, συνεχίστηκε στην Ευρώπη και κορυφώθηκε στη Νέα Υόρκη.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Αυξήσεις μισθών, μια ανάγκη που κερδίζει έδαφος
Tax |

Αυξήσεις μισθών, μια ανάγκη που κερδίζει έδαφος

Στη Γερμανία, τα κόμματα που ετοιμάζονται να συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκαν να αυξήσουν το κατώτατο ωρομίσθιο κατά 25%. Σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, επίσης, οι αυξήσεις είναι σημαντικές. Η γενικότερη τάση, όμως, παραμένει συγκρατημένη

Intel – Ευρωπαϊκή μάχη για τα δύο νέα εργοστάσια της στην Ε.Ε.
Διεθνή |

Πολυθρόνα για... τέσσερις η μάχη για τα δύο νέα εργοστάσια της Intel στην Ε.Ε.

Πάντως, προβάδισμα για το νέο μέγκα-εργοστάσιο έχει η Γερμανία και για τη νέα μονάδα ημιαγωγών η Ιταλία, με την Intel να προσανατολίζεται σε επενδύσεις έως 80 δισ. ευρώ, μέσα στην επόμενη δεκαετία, στην Ευρώπη

Κίνα – Πράσινο φως για την πιλοτική εφαρμογή φόρου ακινήτων
Διεθνή |

Κίνα: Πράσινο φως για την πιλοτική εφαρμογή φόρου ακινήτων

Το πράσινο φως για την πιλοτική επιβολή, για πρώτη φορά, φόρου ακινήτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας έδωσε σήμερα το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τις τιμές που έχουν ανέβει στα ύψη