Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Space.com, οι Boeing και NASA πλέον στοχεύουν στην πραγματοποίηση της δοκιμαστικής πτήσης σε τροχιά του νέου διαστημικού σκάφους Starliner, κάποια στιγμή, εντός του α’ εξαμήνου του 2022.

Οι μηχανικοί του προγράμματος φέρονται να έχουν περιορίσει τις πιθανές αιτίες του προβλήματος της βαλβίδας απομόνωσης του οξειδωτή που ανάγκασε την ομάδα να ακυρώσει την εκτόξευση που ήταν προγραμματισμένη για τον Αύγουστο του 2021. Ωστόσο, παραμένει ένα «περίπλοκο ζήτημα» που απαιτεί «μεθοδική προσέγγιση» για να λυθεί, σύμφωνα με τον διευθυντή του προγράμματος, Στιβ Στιτς.

Η Boeing επεξεργάζεται διάφορες πιθανές λύσεις, από το επίπεδο των εναλλακτικών ρυθμίσεων στην υπάρχουσα κάψουλα του πληρώματος μέχρι τις τροποποιήσεις στην ίδια την κατασκευή της κάψουλας. Η ημερομηνία της ακριβούς εκτόξευσης εξαρτάται τόσο από το κατά πόσο θα είναι έτοιμο το hardware όσο και από το χρονοδιάγραμμα εκτόξευσης και πρόσβασης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η αναβολή της δοκιμαστικής πτήσης δείχνει μεν ότι το Starliner συνεχίζει να υφίσταται, ωστόσο η περαιτέρω καθυστέρηση θέτει πρόσθετα εμπόδια στην Boeing στην προσπάθειά της να ανταγωνιστεί την SpaceX στον τομέα των επανδρωμένων πτήσεων στο διάστημα. Η SpaceX έχει ήδη στείλει δύο επανδρωμένες αποστολές στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και ενδέχεται να έχει πραγματοποιήσει ακόμη δύο μέχρι τη στιγμή που στο Starliner θα ξεκινήσει τη δική του δοκιμαστική πτήση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Κατασκευαστές smartphones – Θα μπορούσε η Apple να εκθρονίσει τη Samsung;
Τεχνολογία |

Πόσο κοντά είναι η Apple στην κορυφή των κατασκευαστών smartphones;

Το μερίδιο αγοράς της Apple εκτιμάται ότι θα «ανοίξει» μέχρι το 23,2%, κατά το δ' τρίμηνο του 2021, κάτι που μεταφράζεται σε πρωτιά για τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Πρόβλεψη κυριαρχίας των δικτύων 5G έως το 2027 – Έως και 2 δισ. συνδέσεις στο τέλος του 2021
Τεχνολογία |

Αύξηση 300% στα δεδομένα κινητής τα τελευταία 10 χρόνια - Κυριαρχία του 5G έως το 2027

Μόνο κατά την διάρκεια του γ' τριμήνου του 2021, διακινήθηκαν μέσω δικτύων κινητής, περισσότερα δεδομένα από όσα διακινήθηκαν από το ξεκίνημα των κινητών επικοινωνιών μέχρι το τέλος του 2016, αναφέρει η Ericsson στην έκθεση «Mobility Report».

Τηλεϊατρική – Δυσπιστία ασθενών λόγω φόβου για την ασφάλεια των δεδομένων
Τεχνολογία |

Τηλεϊατρική και κυβερνοασφάλεια: Πόσο ασφαλή είναι τα δεδομένα των ασθενών

Έρευνα με τη συμμετοχή 389 παρόχων υγειονομικής περίθαλψης από 36 χώρες, αποκαλύπτει ότι το 52% των ερωτηθέντων έχει βιώσει περιπτώσεις όπου ασθενείς αρνήθηκαν υπηρεσίες τηλεϊατρικής για λόγους ασφαλείας.

Έρευνα – Αυτές είναι οι αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτου των Ελλήνων
Κοινωνία |

Ποιες είναι οι αγαπημένες μάρκες αυτοκινήτου των Ελλήνων

Η νέα έρευνα της comparethemarket.com.au ανέλυσε τις αναδημοσιεύσεις στα social media οι οποίες σχετίζονται με θετικές ή αρνητικές απόψεις για μάρκες και αποκαλύπτει αυτές για τις οποίες μιλάνε οι Έλληνες πιο θετικά online, καθώς και αυτές που που τις αποφεύγουν διακαώς