Η Apple κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης στην υπόθεση της δικαστικής διαμάχης που έχει η εταιρεία με την Epic Game. Η Apple ζητά να παραμείνει η εντολή που λέει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να προσθέσουν συνδέσμους εντός εφαρμογής σε ιστότοπους πληρωμών που δεν ανήκουν στην Apple.

Εάν η Apple τελικά κερδίσει την «παραμονή», κάτι που θα αποφασιστεί από δικαστή το Νοέμβριο, ενδέχεται να μην εφασμοστούν αλλαγές στον κανόνα που θέλει την εταιρεία να λαμβάνει προμήθεια από 15% έως 30%, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εφέσεων. Μία διαδικασία που θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμη και μερικά χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο, ομοσπονδιακή δικαστής αποφάσισε υπέρ της Apple στα περισσότερα σημεία της δικαστικής της διαμάχης με την Epic, εταιρεία που έχει δημιουργήσει το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite. Η Epic ουσιαστικά ζητούσε να της επιτραπεί να εγκαταστήσει το δικό της app store (δηλαδή δικό της σύστημα πληρωμών) στα iPhones. Τότε, η επικεφαλής νομική σύμβουλος της Apple είχε δηλώσει ότι επρόκειτο για «μεγάλη νίκη».

Ωστόσο, η ίδια δικαστική απόφαση έδινε την εντολή στην Apple να προχωρήσει σε σειρά αλλαγών στο ηλεκτρονικό της κατάστημα ώστε να επιτρέπεται στους καταναλωτές να επιλέγουν και «εξωτερικές μεθόδους πληρωμής», μία κίνηση που θα μπορούσε να είναι και ένας τρόπος αποφυγής των χρεώσεων που επέβαλλε η Apple μέσω της χρήσης του App Store.

Αυτή η απόφαση θα έπρεπε να εφαρμοστεί μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου.

Παρόλα αυτά, η Apple δεν είχε εξηγήσει ποτέ δημοσίως με ποιον τρόπο θα άλλαζαν οι πολιτικές χρήσης του App Store, ενώ κάποιοι προγραμματιστές έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούν λογισμικό που θα ενσωματώνει τους όρους της δικαστικής απόφασης.

Η Apple δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αλλαγές στο App Store και συγχρόνως να εμπλακεί και σε μια μορφή διαπραγμάτευσης με την ομοσπονδιακή δικαστή, ουσιαστικά απαλείφοντας τον κίνδυνο να χρειαστεί η εφαρμογή ασφαλιστικών μέτρων, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο διέταξε επίσης την Epic να πληρώσει για τις σχετικές ζημίες την Apple, σημείο για το οποίο η Epic υπέβαλλε έφεση ήδη από τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή