Όλο και πιο εμφανής γίνεται η έλλειψη αγοραστών πλέον στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα καθώς οι πωλητές κυριαρχούν. Βέβαια, ο χαμηλός τζίρος δεν δείχνει ότι οι επιφυλακτικοί έχουν προθέσεις άμεσης μείωσης της έκθεσης στη Λ. Αθηνών, καθώς χρειάστηκαν σχεδόν 3 ώρες συνεδρίασης για να αλλάξουν χέρια 5 εκατ. τεμάχια.

Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,81% στις 885,39 μονάδες, με την Coca Cola εκ νέου να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, επιδρώντας σημαντικά λόγω της βαρύτητάς της. Επίσης, η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων πάνω από το επίπεδο του 0,90% εκ νέου, επιδρά αρνητικά στην αντιμετώπιση των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων από ξένα χαρτοφυλάκια.

Το διακύβευμα σήμερα ενδεχομένως να έχει γίνει η διατήρηση της επαφής με τις 890 μονάδες και η αποτροπή της επιστροφής προς τις 880 – 881 μονάδες, όπου βρίσκεται η πρώτη στήριξη του γενικού δείκτη. Σε αυτό το εύρος μάλιστα διέρχονται τρεις κινητοί μέσοι όροι, των 30, των 60 και των 90 ημερών, όπου οι αγοραστές παρακολουθούν για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola χάνει 1,75%, με τις πιέσεις να εστιάζουν και στις Βιοχάλκο, Μυτιληναίο, Motor Oil, Jumbo και ΕΛΧΑ. Στο κόκκινο είναι η πλειονότητα των τίτλων, με τις ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Εθνική, ΔΕΗ, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια να καθορίζουν επίσης την ισορροπία στην αγορά.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Η Deutsche Bank στο επίκεντρο των απωλειών στην Ευρώπη 
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Η Deutsche Bank στο επίκεντρο των απωλειών στην Ευρώπη 

Διορθωτικά κινήθηκαν σήμερα ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς υπήρξαν κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών των προηγούμενων ημερών, με αφορμή τα εταιρικά αποτελέσματα, που εξακολουθούν να μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Κατοχυρώνει τις 900 μονάδες το ΧΑ
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Κατοχυρώνει τις 900 μονάδες το ΧΑ

Προβληματίζει τους αναλυτές ότι ενώ ο γενικός δείκτης, από τις αρχές του μήνα, ανεβαίνει ανά... δέκα μονάδες τα σκαλοπάτια της ανάκαμψης, με έναν καλό απολογισμό 50 μονάδων μέχρι τώρα, αυτό συνέβη με χαμηλό τζίρο