Ήπια πτωτικά, αλλά πέριξ των 890 μονάδων, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει να χρειάζεται μια μικρή «στάση» στο ανοδικό σερί που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο το βοήθησε να ανακτήσει σημαντικό μέρος του χαμένου εδάφους του Σεπτεμβρίου.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,32% στις 889,78 μονάδες, με τον τζίρο να εξακολουθεί να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Στην παρούσα ο γενικός δείκτης δείχνει να θέλει να αφομοιώσει τα επίπεδα πριν δοκιμάσει τις αντοχές του στην περιοχή των 895 μονάδων που συνιστά και την πρώτη σημαντική του αντίσταση. Και σύμφωνα με την Trader24, οι επόμενες λίγες συνεδριάσεις είναι κρίσιμες, διότι θα διαφανεί αν πραγματικά υπάρχουν καύσιμα για να συνεχιστεί η πτήση προς τις 960, δεδομένου ότι ήδη ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4,3% από τα χαμηλά επίπεδα μέσα στον Οκτώβριο.

Πάντως, μεσοπρόθεσμα, η αγορά αναμένεται να επηρεαστεί ελαφρώς και από το ενεργειακό κόστος, δεδομένου ότι η εβδομάδα που πέρασε σημείωσε ιστορικά ρεκόρ στην χονδρική τιμή ρεύματος σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενώ στην Ελλάδα καταγράφηκαν ιστορικά υψηλές τιμές στην οριακή τιμή του συστήματος (μέση τιμή 8/10 218,73 €/ΜWh).

Τα δύσκολα ακόμα μπροστά

Το νέο ρίσκο των ενεργειακών ανατιμήσεων έδειξε να αποκλιμακώνεται στο τέλος της εβδομάδας ωστόσο είναι νωρίς για να θεωρηθεί ότι πλέον η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά και η αγορά φυσικού αερίου εξαιρετικά νευρική γεγονός που επηρεάζει όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο ενέργειας, ενώ η ενέργεια παραμένει βασικό μέρος του κόστους πωληθέντων στην παραγωγή απειλώντας με πληθωριστικές τάσεις την οικονομία.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 1,61%, με τις ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil να κινούνται σε αρνητικά επίπεδα. Στον αντίποδα, θετικά λειτουργούν οι ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank και Βιοχάλκο, με τον Σαράντη να κερδίζει 1,02%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών