Το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έχει προγραμματίσει να συναντηθεί την Κυριακή το απόγευμα με το δικηγορικό γραφείο WilmerHale και στη συνέχεια με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα , σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Τέτοιους είδους συναντήσεις δεν είθισται να πραγματοποιούνται την Κυριακή, αλλά έχουν προγραμματιστεί,  σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση, τα οποία ζήτησαν να μείνουν ανώνυμα, καθώς η συνάντηση γιατί οι συναντήσεις θα γίνουν κατ ‘ιδίαν. Το γραφείο Τύπου του ΔΝΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις δήλωσε: «Το διοικητικό συμβούλιο συνεδρίασε και συμφώνησε να ζητήσει περισσότερες διευκρινιστικές λεπτομέρειες, προκειμένου να ολοκληρώσει πολύ σύντομα την εξέταση του θέματος»

Το διοικητικό συμβούλιο συναντήθηκε με τους WilmerHale και την Γκεοργκίεβα επίσης την περασμένη εβδομάδα. 

Τα μέλη συζητούν την ανεξάρτητη έρευνα που διενήργησε το δικηγορικό γραφείο για την Παγκόσμια Τράπεζα, βασισμένο σε  80.000 έγγραφα και περισσότερες από 30 συνεντεύξεις. 

Υπενθυμίζεται ότι έδειξε πως όταν η Γκεοργκίεβα ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας το 2017, άσκησε «αδικαιολόγητη πίεση» στο προσωπικό της τράπεζας για να πραγματοποιήσει αλλαγές δεδομένων στην εμβληματική έκθεση «Doing Business» για να ενισχύσει την κατάταξη του επιχειρηματικού κλίματος της Κίνας.

Η Γκεοργκίεβα, η οποία εντάχθηκε στο ΔΝΤ το 2019, έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή