Να κρατήσει τα επίπεδα των 880 μονάδων μέσα σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και αρνητικό διεθνές περιβάλλον επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δέχεται μεν τις πιέσεις της πλειονότητας των τίτλων, αλλά έχει κάποιες, αδύναμες προς ώρας, στηρίξεις από επιλεγμένες δεικτοβαρείς μετοχές. Έτσι ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,46% στις 879,97 μονάδες, την ώρα μάλιστα που στην Ευρώπη οι απώλειες φτάνουν το 1%.

Το θετικό είναι ότι ΧΑ καταφέρνει να ελέγξει τις πιέσεις του σε μια περίοδο που οι διεθνείς αναταράξεις επανήλθαν, μετά την “ανακωχή” του πρώτου δεκαημέρου του μήνα. Ωστόσο, η χθεσινή αδυναμία προβλημάτισε την αγορά, η οποία βλέπει να παραμένει σε ισχύ το αρνητικό βραχυπρόθεσμο σενάριο, με το σενάριο της αναδίπλωσης προς τις 850 μονάδες να παραμένει σε ισχύ.

Το στοίχημα της αγοράς είναι να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα ο γενικός δείκτης, εξακολουθώντας οι τίτλοι να κάνουν το δικό τους rotation καθημερινά (ανοδικά και πτωτικά), βελτιώνοντας την πολύτιμη για την ώρα ρευστότητα, αλλά διατηρώντας και ένα μαξιλάρι ασφαλείας από κρίσιμα τεχνικά επίπεδα. Οι αναταράξεις, άλλωστε όσο παραμένουν οι πηγές που τροφοδοτούν τον πληθωρισμό, δεν αναμένεται να σταματήσουν άμεσα και το ΧΑΑ χρειάζεται στηρίγματα για να ανταπεξέλθει στις πιέσεις αυτές.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς και Εθνική είναι οι τίτλοι που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ η Coca Cola με το +0,32% και ο Σαράντης με το +0,90% που καταγράφουν παρέχουν αδύναμες στηρίξεις. Σε αρνητικό έδαφος κινείται η πλειονότητα των υπολοίπων τίτλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών