Σημαντικές απώλειες καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αφενός από την άνοδο του κινδύνου παγκοσμίως αλλά και τις πληθωριστικές πιέσεις που διαρκώς εντείνονται λόγω ενεργειακού κόστους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με απώλειες 1,1%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να χάνει 1,8%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,90% στις 7.082 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,83% στις 15.073 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση κατά 0,82% στις 6.516 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στην αγορά έχουν εστιάσει στην πορεία του πετρελαίου, η οποία επηρεάζει όχι μόνο άμεσα τους καταναλωτές, αλλά και έμμεσα μέσω της αύξησης του κόστους παραγωγής, εντείνοντας τις πληθωριστικές πιέσεις. Οι πιέσεις αυτές σαφώς θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική, σε μια περίοδο μάλιστα που οι οικονομίες χρειάζονται στήριξη.

Στα μάκρο της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία προστέθηκαν 207 χιλ. νέες θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο, αυξάνοντας τα κόστη μισθοδοσίας των Βρετανών εργοδοτών καθώς πλησιάζει το τέλος των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές