Για δωροδοκία κατηγορείται  ο Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του δ.σ της ΕΚΤ  Πίτερ Καζίμιρ. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει κάνει λάθος και θα υπερασπιστεί τον εαυτό του, σύμφωνα με την από κοινού με το δικηγόρο του δήλωση.

«Δεν αισθάνομαι ένοχος για κανένα έγκλημα», δήλωσε το μέλος της ΕΚΤ, που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της κεντρικής τράπεζας της Σλοβακίας  το 2019. H δήλωση έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μετά από δημοσίευμα στα μέσα ενημέρωσης ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Ο σλοβακικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Αktuality  επικαλείται πολυάριθμες μη κατανομαζόμενες πηγές,  αναφέρει πώς η ειδική εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορίες για δωροδοκία,  σε υπόθεση που σχετίζεται με τον πρώην επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της χώρας, ο οποίος έχει κατηγορηθεί σε αρκετές περιπτώσεις για δωροδοκία και τώρα συνεργάζεται με τους ανακριτές.

Ο δικηγόρος του Καζιμίρ, Οντρέι Μουλαρσίκ επιβεβαίωσε τηλεφωνικά στο Reuters ότι ο πελάτης του κατηγορήθηκε για δωροδοκία και θα ασκήσει έφεση στην απόφαση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Τα γεγονότα που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο είναι αναληθή και το ίδιο το σκεπτικό στερείται επιβεβαιωτικών αποδεικτικών στοιχείων», δήλωσε ο Καζίμιρ.

«Δεν έχω καμία πληροφορία ούτε γνωρίζω ότι παραβιάζω το νόμο, ούτε είχα ποτέ κανένα ενδιαφέρον να επηρεάσω οποιαδήποτε διαδικασία».

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ μπορούν να απομακρυνθούν εάν κριθούν ένοχοι για σοβαρό παράπτωμα ή οι αρχές προσκομίσουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι έχουν διαπράξει τέτοιου είδους ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Cop26 – Σχέδιο χρηματοδότησης 100 δισ. δολαρίων των φτωχών χωρών για την κλιματική αλλαγή στο παρά πέντε της Συνόδου
Green |

Cop26: Σχέδιο χρηματοδότησης 100 δισ. δολαρίων των φτωχών χωρών για την κλιματική αλλαγή στο παρά πέντε της Συνόδου

Αφορά παλαιότερο στόχο, στον οποίο οι πλουσιότερες χώρες δεν υπήρξαν συνεπείς, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη των φτωχώτερων χωρών και θέτοντας σε κίνδυνο την πρόοδο στις συνομιλίες Cop26, που ξεκινούν στη Γλασκώβη αυτήν την Κυριακή

Ο Ερντογάν πέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή – Πλησιάζει το τέλος;
Διεθνή |

Ο Ερντογάν πέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή – Πλησιάζει το τέλος;

Οι εξελίξεις στην Τουρκία επιταχύνονται σε όλα τα επίπεδα και μοιάζουν πλέον ανεξέλεγκτες. Ο «σουλτάνος» χάνει τον έλεγχο και η ανησυχία για την αντίδρασή του μεγαλώνει. Ο στρατός «αφουγκράζεται» προσεκτικά…

Μπαράζ ελλείψεων γονατίζει τη βιομηχανία αυτοκινήτου – Μετά τα μικροτσίπ ξεμένει και από μαγνήσιο
Διεθνή |

Μπαράζ ελλείψεων γονατίζει τη βιομηχανία αυτοκινήτου: Μετά τα μικροτσίπ ξεμένει και από μαγνήσιο

Το πρόβλημα ξεκίνησε αφότου η Κίνα, που καλύπτει το 95% των ευρωπαϊκών αναγκών, προχώρησε σε μείωση της παραγωγής για να εξοικονομήσει ενέργεια λόγω των υψηλών τιμών